Transfers

Streep door naam Boadu: Schakelt FC Twente door naar het buitenland?

Streep door naam Boadu: Schakelt FC Twente door naar het buitenland?

Voorlopig kan er een streep door de naam van Myron Boadu. AS Monaco wil de 23-jarige spits niet opnieuw verhuren en vraagt maar liefst zeventien miljoen euro. FC Twente is druk op zoek naar een spits, maar de eerste keuzes Wout Weghorst en Myron Boadu lijken volgens de laatste berichten (voorlopig) onhaalbaar. FC Twente kijkt ook naar andere spitsen.

"Monaco wil Boadu alleen maar verkopen", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "De eigenaar wil in eerste instantie het bedrag terug hebben dat ze ervoor hebben betaald. Hij is voor zeventien miljoen euro van AZ naar Monaco gegaan. Dat is bijna de helft van de begroting van Twente. Dat is onbetaalbaar."

Gaat er dan een streep door de naam van Boadu? "Op dit moment wel, alleen is er nog bijna niks gebeurd in de voetballerij qua transfers. Je weet hoe clubs zijn: het kan straks half augustus zijn, dan kunnen ze hun spelers niet kwijt en moeten ze weer in de salarissen gaan snijden omdat zij ook een speler willen halen. Dan valt er misschien over huur te praten. Maar dan moet je echt wachten tot het einde van de transfermarkt. Daar gaat Twente niet op wachten, denk ik. Je hebt begin augustus te veel wedstrijden om daar met één spits in te gaan", aldus Ten Voorde.

Is Boadu een speler waar FC Twente ver voor moet gaan? "Hij is met hele hoge verwachtingen naar Enschede gekomen, maar hij heeft heel lang niet gespeeld. Je kunt heel kritisch zijn dat hij niet gebracht heeft wat heel veel mensen ervan verwacht hadden. Hij is ook een tijdje geblesseerd geweest. Maar ik denk dat als die jongen vrij snel aansluit in de voorbereiding... Hij heeft natuurlijk het Nederlands elftal gehaald. Dan heb je echt wel kwaliteit. Hij heeft wel specifieke kwaliteiten die er op een dag, als hij echt veel gaat spelen, echt wel uit moeten komen. Maar ja, je hebt Ricky van Wolfswinkel ook nog. Misschien moet de blik naar het buitenland, want ik zie hem (de nieuwe spits, red.) niet in Nederland", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties