Transfers

Superboeren shoppen opnieuw in Enschede en halen derde aanwinst

Superboeren shoppen opnieuw in Enschede en halen derde aanwinst

De Graafschap speelt vanaf het komend seizoen in de Vrouwen eerste divisie. Voor de ploeg uit Doetinchem wordt dit het eerste seizoen in de voetbalpiramide van het vrouwenvoetbal. Op de achtergrond is de club druk bezig met het vormen van een goede selectie. In de zoektocht naar nieuwe spelers zijn de Superboeren voor de derde keer uitgekomen bij FC Twente. Na Bibi van Engen en Lotte Masselink, maakt nu ook verdediger Chayenne Mulder de overstap naar de club uit de Achterhoek.

Mulder speelt op dit moment voor Jong FC Twente (v) en verklaart haar keuze. "Ik heb vanaf dag 1 het vertrouwen gekregen van De Graafschap en dat geeft mij een heel fijn gevoel. Vertrouwen is voor mij een belangrijke basis om plezier te hebben en stappen te zetten. Mijn ambitie is dan ook om als team stappen te zetten en onze doelen waar te maken", vertelt ze op de clubwebsite van haar nieuwe werkgever.

"Chayenne heeft in de jeugdopleiding van PEC Zwolle gezeten en is vanuit daar naar FC Twente gegaan. Ze is een centrale verdedigster, maar kan ook op het middenveld uit de voeten", zegt algemeen manager Hilde Gerritsen van De Graafschap. "Chayenne is binnen en buiten het veld rustig en berekenend. Ze is sterk in haar passing en het lezen van een wedstrijd. Vanuit centraal achterin verdeeld ze het spel en zet ze de middenvelders en aanvallers aan het werk. Zonder bal staat ze vaak op de goede positie en herkent ze het gevaar. We zijn heel blij dat Chayenne volgend jaar deel uit maakt van onze selectie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties