Transfers

'Turkse verhalen zijn onzin: Weghorst wil naar FC Twente, transfersom nog een obstakel'

'Turkse verhalen zijn onzin: Weghorst wil naar FC Twente, transfersom nog een obstakel'

De laatste dagen is de naam van Wout Weghorst veelvuldig genoemd in de Turkse media. Trabzonspor, de Turkse nummer drie van aflopen seizoen, zou de 31-jarige spits graag overnemen van Burnley FC. De geruchten zorgden voor vraagtekens bij veel FC Twente-supporters: Weghorst wilde toch naar Enschede komen?

Dat laatste is volgens de doorgaans goed geïnformeerde twente 4-ever van het forum van fctwente.net nog steeds het geval. Simon Cziommer, de zaakwaarnemer van Weghorst, zou hebben aangegeven dat de berichten in de Turkse pers onzin zijn. Er is interesse van meerdere clubs, maar de voorkeur van Weghorst ligt bij FC Twente, zo schrijft twente 4-ever. De aanvaller zou al een concrete aanbieding van FC Twente op zak hebben.

Het ingewijde forumlid weet daarnaast te melden dat de transfersom nog een obstakel is. Er zit een gelimiteerde transfersom in het contract van Weghorst. Deze is variabel en start vanaf vijf tot zes miljoen euro. Dat bedrag zal FC Twente niet kunnen betalen, waardoor FC Twente en Burnley FC op een andere manier tot een akkoord moeten zien te komen. Volgens twente 4-ever is er goede hoop dat er tussen de clubs en de speler een constructie kan worden gevonden om een transfer mogelijk te maken.

Burnley FC degradeerde afgelopen seizoen van de Premier League naar het Championship. Weghorst gaf eerder al aan niet op het tweede niveau te willen voetballen en wil dus vertrekken, het liefst naar FC Twente. De 31-jarige spits staat nog tot medio 2025 onder contract in Engeland. Afgelopen seizoen werd de Oranje-international verhuurd aan Bundesliga-club TSG Hoffenheim, waarvoor hij zevenmaal scoorde en drie assists gaf in 28 wedstrijden.

De komende weken zullen FC Twente, Burnley FC en Weghorst tot een akkoord proberen te komen. Als hij komt, zal hij sowieso een deel van de voorbereiding gaan missen. Eerst is de man uit Borne nog met het Nederlands elftal actief op het EK in Duitsland, waar Oranje de laatste groepswedstrijd op dinsdag 25 juni speelt. De finale in Berlijn wordt gespeeld op zondag 14 juli. Op woensdag 19 juni start FC Twente met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste officiële wedstrijd (heenwedstrijd derde voorronde Champions League) wordt gespeeld op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties