Twents feest bij Turkije - Tsjechië: Cerny scoort van grote afstand, ook Ünal trefzeker

Eerder deze week maakte Václav Cerny zijn allereerste goal voor de nationale ploeg van Tsjechië. Vlak voor rust schoot de rechtsbuiten van FC Twente de 4-0 binnen tegen de Faeröer. Vier dagen later maakte hij ook zijn tweede goal voor Tsjechië. In de uitwedstrijd tegen Turkije zette hij in de 56e minuut de 1-1 op het scorebord. In de eerste helft zorgde voormalig FC Twente-spits Enes Ünal al voor de 1-0.

Ünal maakte in de 31e minuut de 1-0 door een schot dat via een verdediger van Tsjechië over doelman Jiri Pavlenka in de goal belandde. 1-0 was tevens de ruststand Tien minuten na de thee probeerde Cerny het eens van grote afstand. Zijn schot ging recht op doelman Dogan Alemdar af. Hij maakte echter een bizarre blunder, waardoor de bal in het doel belandde en het 1-1 werd. In de 70e minuut maakte Hakan Calhanoglu nog de 2-1. Dit was de eindstand bij het vriendschappelijke duel tussen twee landen die niet gekwalificeerd zijn voor het WK. Ünal speelde een uur, Cerny 73 minuten.

Ünal speelde in het seizoen 2016-2017 op huurbasis voor FC Twente. De huurling van Manchester City maakte in 32 wedstrijden achttien goals en gaf ook nog eens vier assists. Inmiddels is hij actief bij het Spaanse Getafe, waar hij vaste basisspeler is. In de eerste veertien wedstrijden van het seizoen maakte hij vier goals en gaf hij twee assists. Een van die goals is deze prachtige vrije trap.

De 1-0 van Ünal

De 1-1 van Cerny