Van de Sanden schiet FC Twente Vrouwen in blessuretijd langs Telstar

FC Twente Vrouwen heeft vanavond in Hengelo gewonnen van Telstar. Lang leek de ploeg af te stevenen op een gelijkspel, maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het Shanice van der Sanden die er voor zorgde dat Telstar zonder punten naar huis kon.

Telstar kwam na 21 minuten via Dominique Vugt op voorsprong. Vlak voor rust zette Anouk Dekker de ploeg van trainer Arjan Veurink weer op gelijke hoogste door een penalty raak te schieten. Daarvoor kreeg de Enschedese ploeg ook nog een grote kans via Siri Worm, maar haar vrij trap ging over het doel van Telstar.

In de tweede helft had FC Twente licht overwicht en kreeg het ook enkele kansen, maar het team ging niet zorgvuldig met die kansen om. Eerst was het Anouk Dekker die dicht bij de 2-1 was, maar haar inzet werd gered door de keepster van Telstar. Daarna kwam Jill Roord in een kansrijke positie, maar haar schot mistte kracht om voor een voorsprong te zorgen.

In de 82e minuut kreeg FC Twente Vrouwen via een penalty de uitgelezen mogelijkheid om de punten in eigen huis te houden, maar Maayke Heuver miste de strafschop. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kopte Van de Sanden de 2-1 binnen, waardoor FC Twente Vrouwen nog steeds aan kop gaat in de BeNe Leauge.