Voetbalacademie

Brama baalt van ontbreken Jong FC Twente: "Dat is nu niet mogelijk"

Brama baalt van ontbreken Jong FC Twente: "Dat is nu niet mogelijk"

In 2013 maakten Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente hun entree in de eerste divisie. Dit om de ontwikkeling van jonge spelers bij grote clubs te bevorderen. Wegens geldproblemen verdween het jeugdelftal van FC Twente in 2015 weer uit de competitie. Inmiddels nemen ook Jong AZ en Jong FC Utrecht deel, maar Jong FC Twente is nog altijd niet teruggekeerd.

Wout Brama ziet dat clubs die dit wel hebben een voorsprong hebben ten opzichte van FC Twente. "Het is heel lastig voor een hoofdtrainer om geen Jong-elftal te hebben", vertelt het onlangs gestopte clubicoon bij De Oosttribune van RTV Oost. "Als je traint, wil je snel kunnen schakelen. Als er iemand geblesseerd raakt bij elf tegen elf, is dat niet handig, dus moet er even één van Jong meedoen. Dat kon vroeger altijd, want die trainden tegelijkertijd. Dat is nu niet mogelijk. Als je nu iemand van Jong mee wilt laten doen, moet je dat in drievoud aanvragen bij de Academie."

Clubwatcher Tijmen van Wissing ziet nog een nadeel van het ontbreken van een Jong-elftal: de gebrekkige ontwikkeling van spelers die niet in aanmerking komen voor een plek in het eerste elftal. "Je ziet het aan de ontwikkeling van Daan Rots. Die heeft gewoon stilgestaan dit jaar." Brama is het ermee eens dat een gebrek aan een mogelijkheid voor jongens als Rots om competitief te spelen zonde is.

FC Twente wil in de toekomst graag weer een Jong-elftal mee laten doen in de Keuken Kampioen Divisie. Daar is op dit moment echter het geld nog niet voor. Voor de nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink is de jeugdopleiding in ieder geval een van de belangrijke pijlers. Hij beseft echter wel dat we het voorlopig moeten doen met de jeugdelftallen van de FC Twente/Heracles Academie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties