Voetbalacademie

Onder 18 degradeert nét niet ondanks nederlaag bij Feyenoord

Onder 18 degradeert nét niet ondanks nederlaag bij Feyenoord

Voor FC Twente/Heracles Onder 18 was het zaterdagmiddag een spannende middag. De laatste speelronde van de competitie stond op het programma. De ploeg waar onder andere Benjamin Nagel dit seizoen in actie kwam, stond op een veilige zesde plek op basis van een beter doelsaldo. Het verschil was met één goal minimaal. Het was dus nog heel spannend: wist Onder 18 zich veilig te spelen, of zou degraderen van Divisie 1 naar Divisie 2?

FC Twente/Heracles Onder 18 kwam eerder dan De Graafschap in actie. Al vroeg op de middag ging de ploeg op bezoek bij Feyenoord. Het duel eindigde in 2-1 voor de Rotterdammers. Onder 18 was volledig afhankelijk van De Graafschap, dat om 14:30 uur aftrapte tegen Ajax. De Superboeren moesten minimaal gelijkspelen om degradatie te voorkomen.

Dit lukte De Graafschap echter niet. Ajax, dat vorige week met 2-5 bij FC Twente/Heracles won, ging er met de drie punten vandoor. Het werd 1-4 voor Ajax. Daardoor blijft FC Twente/Heracles Onder 18 ook in het nieuwe jaar actief op het hoogste niveau van Nederland. Naast De Graafschap degradeerde ook ADO Den Haag, dat al een tijdje weet dat het volgend jaar uit gaat komen in Divisie 2.

Het scheelde dus niks, of Onder 18 was gedegradeerd. De ploeg eindigde, net als De Graafschap, op dertien punten uit veertien wedstrijden. Uiteindelijk gaf doelsaldo de doorslag. Met 23 goals voor en 38 tegen had FC Twente/Heracles een doelsaldo van -15. De Graafschap deed het nét wat slechter. De Onder 18 van de club uit Doetinchem scoorde 21 keer, maar kreeg ook 39 doelpunten tegen eindigt dus met een doelsaldo van -18.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties