Voetbalacademie

Uitblinkende Rots beleeft valse start op EK met Oranje Onder 17

Uitblinkende Rots beleeft valse start op EK met Oranje Onder 17

Afgelopen woensdag ging het EK Onder 17 van start. Er zouden eigenlijk twee spelers van de FC Twente/Heracles Academie meegaan met Oranje naar het EK in Hongarije: Mats Rots en Juliën Mesbahi, die normaalgesproken allebei vaste basisklanten zijn bij de ploeg. Helaas kan Mesbahi niet meedoen wegens een blessure.

Rots is er wel bij en stond donderdag ook als linksback in de basis bij Oranje Onder 17. Het zeventienjarige talent speelde een sterke wedstrijd, maar kon helaas niet voorkomen dat de ploeg met 2-0 verloor van de leeftijdsgenoten van Zwitserland. De andere wedstrijd van Groep D tussen Engeland en Kroatië werd met 1-0 gewonnen door de Engelsen. Zondag om 20:00 uur komen Rots en co weer in actie. Dan is Engeland de tegenstander. De laatste poulewedstrijd tegen Kroatië wordt woensdag om 15:00 uur gespeeld.

Rots ondertekende vorig jaar een contract bij FC Twente. Mesbahi, die regelmatig op de bank zit bij het eerste elftal en meespeelt in de oefenwedstrijden, gaat binnenkort waarschijnlijk een contract tekenen bij FC Twente. De club heeft besloten om de zeventienjarige centrale verdediger net als Irakli Yegoian en Gijs Besselink een contract aan te bieden.

Programma Oranje Onder 17

Zo. 21-05 (20:00 uur): Nederland - Engeland
Wo. 24-05 (15:00 uur): Nederland - Kroatië

Stand

Land Gespeeld Punten Doelsaldo
Zwitserland 1 3 +2
Engeland 1 3 +1
Kroatië 1 0 -1
Nederland 1 0 -2

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties