Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Jans redelijk succesvol tegen FC Utrecht, maar niet met FC Twente

Voorbeschouwing: Jans redelijk succesvol tegen FC Utrecht, maar niet met FC Twente

Het is weer tijd voor een heerlijk potje voetbal in De Grolsch Veste. FC Twente gaat het om 14:30 uur in eigen huis opnemen tegen FC Utrecht. Bij winst wordt de voorsprong op de Domstedelingen vergroot naar acht punten, maar bij verlies wordt het gat slechts twee punten. Het is dus een belangrijk duel voor FC Twente, al helemaal omdat concurrenten Feyenoord en Ajax ook nog eens tegen elkaar spelen.

De laatste edities van FC Twente - FC Utrecht voorspellen in ieder geval een goed resultaat voor de thuisploeg. Van de voorgaande vijf edities werden er drie gewonnen, waaronder die van vorig jaar. Aan het einde van het seizoen 2020-2021 ging FC Utrecht er met de winst vandoor en in november 2016 werd het 1-1.

Het wordt voor FC Twente-trainer Ron Jans de 32e ontmoeting met FC Utrecht. Van de voorgaande 31 duels won hij er 13, speelde hij er 7 gelijk en verloor hij er 11. Als trainer van zijn huidige club is Jans echter niet zo succesvol tegen de Domstedelingen. Van de vier duels werd er slechts één gewonnen. Eén keer eindigde het in een gelijkspel en tweemaal werd er verloren. Deze twee nederlagen dateren allebei van het seizoen 2020-2021.

Om 14:30 uur gaan de teams het tegen elkaar opnemen in De Grolsch Veste, waar geen uitsupporters aanwezig zullen. Vorig seizoen gooiden de uitsupporters voorwerpen naar beneden in een vak met FC Twente-supporters, waardoor de fans van FC Utrecht deze keer niet welkom zijn. Wel zullen er Tukkers aanwezig zijn in het uitvak. De scheidsrechter van dienst is Martin van den Kerkhof en het duel wordt live uitgezonden op ESPN 3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties