Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Kan FC Twente revanche nemen op zichzelf én sc Heerenveen?

Voorbeschouwing: Kan FC Twente revanche nemen op zichzelf én sc Heerenveen?

Na ruim vijf maanden is het eindelijk weer tijd voor een thuiswedstrijd op zaterdag. In een uitverkochte De Grolsch Veste ontvangt FC Twente sc Heerenveen. FC Twente zal zich op meerdere manieren willen revancheren: voor het slechte spel en matige resultaten de laatste tijd en voor de nederlaag in Heerenveen eerder dit seizoen.

De resultaten over de laatste vijf thuisduels tegen de Friezen waren heel wisselvallig. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen de Tukkers twee keer, waaronder vorig seizoen. In een lege De Grolsch Veste zorgden late goals van Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel voor de 2-0 overwinning. Van overige drie wedstrijden werd er één keer gelijkgespeeld, tweemaal leed FC Twente een nederlaag.

Trainer Ron Jans heeft niet zo'n best record tegen de club waar hij tussen 2010 en 2012 zelf hoofdtrainer was. Van de 29 wedstrijden tegen sc Heerenveen won hij er slechts zeven, speelde hij er zeven gelijk en verloor hij er vijftien. Deze nederlagen komen vooral uit de tijd dat hij trainer was van FC Groningen. Als coach van FC Twente won hij in vijf wedstrijden twee keer van sc Heerenveen, tweemaal werd het een remise en één keer verloor hij. Die ene nederlaag was eerder dit seizoen, toen FC Twente een vroege voorsprong verspeelde en onnodig met 2-1 verloor.

Ron Jans heeft het als trainer drie keer opgenomen tegen Kees van Wonderen, de hoofdcoach van sc Heerenveen. De onderlinge resultaten zijn in balans. Toen Van Wonderen vorig seizoen trainer was van Go Ahead Eagles, won Jans één keer van de voormalig assistent-trainer van FC Twente, maar werd het ook één keer gelijk. Eerder dit seizoen pakte Van Wonderen de drie punten, zoals hierboven vermeld.

Vanavond om 21:00 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. Trainer Ron Jans heeft een oproep naar de supporters gedaan om extra goed achter de ploeg te gaan staan. De scheidsrechter van dienst is Dennis Higler en het duel wordt live uitgezonden op ESPN 3.

Voorspel FC Twente - sc Heerenveen en win onze voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties