Twente Insite

FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente-trainer aangesteld als interim-coach bij Rosenborg BK

Voormalig FC Twente-trainer aangesteld als interim-coach bij Rosenborg BK

Rini Coolen neemt voorlopig de honneurs waar bij Rosenborg BK. De voormalig FC Twente-trainer was eerder al werkzaam als hoofd jeugdopleiding bij de Noorse club, maar zal daarnaast tijdelijk de taken overnemen van de reeds ontslagen hoofdtrainer Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg BK wacht in de tweede voorronde van de Champions League een treffen met het Schotse Celtic. Coolen was naar eigen zeggen verrast door de keuze van de club voor hem als interim-trainer. “Maar ik hoefde er niet over na te denken”, vertelt hij op de clubsite. “Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen en ben erg trots dat ik de kans krijg zo’n grote club te leiden.”

Onder leiding van Ingebrigtsen werd Rosenborg BK drie keer achtereenvolgens kampioen. De 52-jarige trainer werd woensdag echter onverwachts op straat gezet door de clubleiding, die de resultaten van de club ondermaats vond. Rosenborg BK staat na zestien speelronden op de tweede plaats in de Eliteserien, met twee punten achter koploper SK Brann.

Coolen trad in juli 2003 in dienst als assistent-trainer bij FC Twente. Deze functie vervulde hij gedurende twee seizoenen, alvorens hij tot en met februari 2006 de functie van hoofdtrainer bekleedde.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op