Twente Insite

FC Twente Nieuws

Weduwe vol ongeloof: “Erg dat het via de media bij mij terecht is gekomen”

Weduwe vol ongeloof: “Erg dat het via de media bij mij terecht is gekomen”

Het gerechtshof in Arnhem maakte dinsdagochtend bekend dat de twee verdachten van het dakdrama in De Grolsch Veste niet worden vervolgd. Yme Drost reageerde hier eerder al woedend op en Violet Burgers, die in 2011 haar man verloor bij het dakdrama is ook vol ongeloof.

Ze moest vandaag via de media vernemen dat de verdachten niet worden vervolgd. “Ik was helemaal geschrokken. Ik dacht: wat, wat? Hoe kan dit?”, was haar eerste reactie toen ze het besluit van het gerechtshof in Arnhem hoorde.

Burgers is niet boos op de personen in kwestie, maar op de manier hoe het Openbaar Ministerie handelt. Ze is tot op heden namelijk nog steeds niet persoonlijk ge├»nformeerd over het besluit. “We hebben niet even een mailtje of een telefoontje gekregen. Ik vind het erg dat het via de media bij mij terecht is gekomen”, reageert ze teleurgesteld tegenover RTV Oost.

Ze is verontwaardigd over de gang van zaken en ziet verbetering voor het OM. “Dit is nieuws waar je al jaren naartoe werkt, want je wist dat dit lang kon gaan duren. En dan in een keer: bam. Ze (het OM, red) hadden mij best een berichtje mogen sturen.”

Er is wel contact geweest met de rechtbank in Arnhem over de zaak, dat ging alleen over andere dingen. Bijvoorbeeld of ze aanwezig mocht zijn bij de zaak en wanneer de uitspraak zou worden gedaan. Daar bleef het echter bij.

Toch berust Burgers erin. “Je krijgt je mannen er niet mee terug. Het duurt allemaal wel erg lang, maar het is niet anders. Als de mensen die dit uitzoeken de tijd nodig hebben, geef ik ze die tijd”, besluit ze.

Laat wat van je horen

*