Twente Insite

FC Twente Nieuws

Zschüsschen op de bres voor Kluivert: “Vraag maar aan jongens zoals Quincy Promes”

Zschüsschen op de bres voor Kluivert: “Vraag maar aan jongens zoals Quincy Promes”

Patrick Kluivert was 31 wedstrijden trainer van Jong FC Twente in de periode 2011-2013. De inmiddels 41-jarige voormalig prof zit dit moment zonder werkgever nadat hij in juni opstapte als sportief directeur bij PSG. Daarvoor was Kluivert nog trainer van het nationale elftal van Curaçao en Ajax onder 19 jaar. Oud FC Twente speler Felitciano Zschüsschen is van mening dat Kluivert voor elke club van toegevoegde waarde kan zijn.

Zschüsschen en Kluivert hebben samen een verleden bij Jong FC Twente. De spits speelde 86 officiële wedstrijden voor Jong FC Twente waarin hij 41 doelpunten maakte. Hij houdt goede herinneringen over aan zijn tijd met de oefenmeester. “Hij wordt zwaar onderschat”, vertelt Zschüsschen op Voetbalzone. “Dat weet ik omdat ik met hem heb gewerkt. Veel jongens waren lovend over hem, vraag maar aan jongens zoals Quincy Promes. Daarnaast heeft hij zichzelf bewezen. Met Jong FC Twente werd hij kampioen en pakte hij ook de schaal (Super Cup tegen Ajax, red.). Hij wilde met Curaçao geschiedenis schrijven en ook dat heeft hij gedaan.”

In 2013 hoopte Patrick Kluivert hoofdtrainer te worden van FC Twente. De Enschedese club besloot echter Michel Jansen aan te stellen voor het seizoen 2013-2014. In de tussentijd kon Alfred Schreuder de benodigde papieren halen om een seizoen later alsnog de hoofdtrainer te worden van FC Twente. Een zware teleurstelling voor Kluivert.

Na zijn periode bij FC Twente begon Kluivert als bondscoach van Curaçao waarmee hij het WK van 2018 in Rusland wilde halen. Dit is hem uiteindelijk niet gelukt, waarna hij bij Curaçao vertrok. Curaçao behaalde later, onder Kluivert zijn opvolger Remko Bicentini, wel de eerste prijs in de geschiedenis binnen, de Caribbean Cup.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op