Nieuws

"2016 moet in alle opzichten een beter jaar worden voor FC Twente."

"2016 moet in alle opzichten een beter jaar worden voor FC Twente."

Het jaar 2016 zit er bijna op. Een speciaal jaar, in twee opzichten. De club vierde haar vijftig jarig jubileum, maar tegelijkertijd ging alles mis wat er maar mis kon gaan. Veel zullen ongetwijfeld blij zijn met de winterstop, al zal de vrees voor de rest van het seizoen wel degelijk bij een ieder in het achterhoofd aanwezig zijn. Om het jaar officieel af te sluiten bracht het bestuur vanochtend een officiële reactie naar buiten.

"We gaan de winterstop in als de nummer 17 van de Eredivisie. Dat zijn de harde feiten. Het zal beter en anders moeten om in de tweede seizoenshelft bij de onderste drie plekken weg te komen. Daar zijn we al druk mee bezig.", valt te lezen op de officiële website van FC Twente. De supporters hebben het dit jaar niet makkelijk gehad. Toch blijven zij de club trouw.

De gedachten gingen dit jubileumjaar maar weinig uit naar feestelijkheden. "Te vaak ging het in 2015, uitgerekend ons jubileumjaar, niet om het voetbal, maar om bestuurlijke perikelen, financiële problemen en opgelegde sancties." vervolgt het bestuur. Vorige week bracht de gemeenteraad het verlossende woord: FC Twente krijgt een garantstelling van 32 miljoen Euro. "Absoluut noodzakelijk voor de toekomst van FC Twente. En hoewel er nog zaken onzeker zijn en we met verschillende scenario’s rekening moeten houden, moet 2016 in alle opzichten een beter jaar worden voor FC Twente."

enschede-053-tukker-life Degradatie is nog altijd een reële optie. Het bestuur geeft aan dat de focus in 2016 in eerste instantie echt op het eerste elftal zal komen te liggen. Daarnaast wil de club zich gaan bezighouden met het maken van beleid voor op de lange termijn. "Een ding is zeker: FC Twente moet weer een club zijn van en voor de mensen. De sleutel tot herstel ligt bij de trouwe en betrokken achterban. Dat is de basis van FC Twente." luidt de verklaring.

"Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig en gezond 2016. Op naar een beter en succesvoller (voetbal)jaar. Het bestuur" besluit FC Twente.

Uiteraard wensen wij van Twente Insite u allen ook prettige kerstdagen en een gezond 2016!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties