Nieuws

Afvaardiging Nederlandse clubs Europees voetbal 2012-2013

Afvaardiging Nederlandse clubs Europees voetbal 2012-2013

Vandaag is de laatste play-off wedstrijd om Europees voetbal gespeeld. Vitesse versloeg RKC Waalwijk met 2-1, nadat het uit al met 1-3 had gewonnen. De Arnhemmers zijn daardoor geplaatst voor de tweede voorronde van de Europa League. Dat is een ronde later dan FC Twente, dat door het fair-play ticket meteen in de eerste voorronde moet starten. Hieronder een overzicht.

Landskampioen Ajax heeft zich door de titel rechtstreeks geplaatst voor de Champions League. Daar dienen de Amsterdammers volgend seizoen op 18 of 19 september voor de eerste keer aan te treden.

Feyenoord moet via de derde voorronde en de play-offs plaatsing voor diezelfde groepsfase van het miljoenenbal zien te bewerkstelligen. Eerst beginnen de Rotterdammers op 31 juli/ 1 augustus aan een tweeluik, terwijl de return een week later is. Mits de ploeg van Ronald Koeman het eerste tweeluik wint wacht dan nog een andere tegenstander alvorens kwalificatie een feit is.


PSV en AZ hoeven slechts één voorronde te overleven om uit te mogen komen in de Europa League. In de vierde voorronde komen deze twee ploegen in actie op 23 en 30 augustus.

Voor SC Heerenveen en Vitesse wacht een langer traject. Zij stromen respectievelijk in in de derde en tweede voorronde. Pas na winst in de vierde ronde is deelname aan de groepsfase van de Europa League een feit.

FC Twente heeft een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League. Met die plaatsing had ook de KNVB voorafgaand aan dit seizoen geen rekening gehouden. De Tukkers mogen deelnemen op basis van hun goede klassering in het Fair Play-klassement. Een uitkomst, aangezien Twente er op eigen kracht niet in slaagde Europees voetbal af te dwingen.

Kanttekening is wel dat de eerste voorronde al op 5 en 12 juli plaats heeft, waardoor de vakantie betrekkelijk korter is dan aanvankelijk gepland.

Bron: Voetbal International

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties