Andersen blijft op de bank bij doelpuntrijke overwinning Jong Denemarken

Jong Denemarken heeft het EK onder 21 met een goed gevoel afgesloten. De ploeg van trainer Niels Frederiksen was al uitgeschakeld, maar wist de afsluitende groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Jong Tsjechië met 2-4 te winnen. FC Twente-speler Joachim Andersen bleef, net zoals de andere twee groepswedstrijden, de gehele wedstrijd op de bank.

[google]Via Lucas Andersen kwam Jong Denemarken in de 23ste minuut op een 0-1 voorsprong, maar deze hield niet lang stand. In de 27ste minuut was het Patrik Schick die op aangeven van Vaclav Cerny, van wie trainer René Hake zeer gecharmeerd is, de 1-1. Kenneth Zohore maakte tien minuten voor rust de 1-2.

Nog geen tien minuten na rust was het alweer 2-2 door een treffer van Tomas Chory, maar in de slotfase was het Jong Denemarken dat het duel naar zich toe trok. Zohore zorgde met een treffer voor de 2-3 en in de laatste minuten was het Marcus Ingvartsen die voor de 2-4 zorgde.