Assistent-trainer Boschker Europees kampioen met Oranje onder 17

Het Nederlands elftal onder 17 is zondagavond, net als afgelopen jaar, gekroond tot Europees kampioen. Het elftal waar Sander Boschker als assistent-trainer fungeert was in Dublin een maatje te groot voor de Italiaanse leeftijdsgenoten.

In de eerste helft bleek al dat de ploeg van bondscoach Peter van der Veen te sterk was voor Italië onder 17. Sontje Hansen (Ajax), Naoufal Bannis (Feyenoord) en Ian Maatsen (Chelsea) zorgden voor rust voor een 3-0 voorsprong voor de Nederlanders.

Italië wist na de rust de aansluitingstreffer te maken middels Lorenzo Colombo (AC Milan). In de 69e minuut bracht de Oranje Bondscoach het vijftienjarige talent Naci Ünüvar (Ajax) in. De middenvelder wist na één minuut het net te vinden en zette Nederland onder 17 op een 4-1 voorsprong. De Italianen kwamen in de 89e minuut nog tot 4-2 door wederom een doelpunt van Colombo.