Twente Insite

FC Twente Nieuws

Assistent vindt baan als hoofdtrainer, maar hoopt bij FC Twente te kunnen blijven

Assistent vindt baan als hoofdtrainer, maar hoopt bij FC Twente te kunnen blijven

RenĂ© Nijhuis werd afgelopen zomer aangesteld als assistent-trainer van FC Twente Vrouwen. Hij moest vertrekken bij derde divisionist Quick ’20 en besloot de uitdaging aan te gaan in het vrouwenvoetbal. Afgelopen week tekende Nijhuis een tweejarig contract bij BWO uit Hengelo dat uitkomt in de eersteklasse. Echter betekent dit niet dat hij FC Twente Vrouwen de rug toekeert.

“Dat is niet de bedoeling. Ik wil het gaan combineren. Dat is in ieder geval de intentie. Weinig clubs geven je die mogelijkheid, maar BWO gunt me die ruimte. Dat is heel belangrijk voor mij. Binnenkort heb ik de evaluatie bij FC Twente, maar alles is positief. Ik verwacht te blijven.”

Nijhuis mist als assistent-trainer de eindverantwoordelijkheid. Dit is dan ook de reden dat hij heeft gekozen voor de functie als hoofdtrainer bij BWO. “Het werk bij FC Twente Vrouwen bevalt me, maar ik mis de eindverantwoordelijkheid in deze functie. Ik heb wel een stem en bepaal dingen, maar je bent geen hoofdtrainer.”

Nijhuis heeft binnenkort een gesprek met FC Twente en hoopt dat hij kan blijven en beide functies kan gaan combineren. “BWO traint twee keer in de week. Bij FC Twente moeten we de invulling van de staf gaan bepalen, maar ik verwacht het te kunnen combineren”, besluit de trainer in gesprek met de TC Tubantia.

Reacties

  1. DeventerTukker zegt:

    Niet aan beginnen, tis het 1 of het ander.

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite