Bilal en Ter Avest door naar halve finale EK

Oranje onder de 17 jaar heeft vanmiddag met gemak gewonnen van gastland Malta. Met Bilal Ould-Chikh en Hidde ter Avest in de basis won Nederland met 2-5. Hierdoor heeft de ploeg van Maarten Stekelenburg zich geplaatst voor de halve finales. Of het als eerste of tweede doorgaat is afhankelijk van de laatste poulewedstrijd (donderdag) tegen Engeland dat ook nog ongeslagen is.

Oranje ging voortvarend van start en opende de score al in de 6e minuut. Een belangrijke rol was hier weggelegd voor Bilal Ould-Chikh die voorafgaand aan het doelpunt zijn directe tegenstander met gemak opzij zette. Na de 0-1 liep Oranje voor rust uit naar een comfortabele 1-3 voorsprong.

[google]Na rust was het Schuurman die binnen een minuut de 4-1 scoorde en hiermee tekende voor een hattrick. Uiteindelijk won Oranje -17 jaar met 2-5. Ter Avest speelde de ghele wedstrijd als rechtsback, Bilal Ould-Chikh startte als rechtsbuiten en werd na een uur gewisseld.

Opstelling Oranje -17: Van Osch; Ter Avest, Veendorp, Verdonk, Verloo; V/d Beek, Schuurman, Nouri; Bergwijn, Berenstein, Ould-Chikh