Bizarre comeback voor FC Twente (V) in voorronde Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagavond voor een bizarre comeback weten te zorgen. De dames kropen in de voorronde van de Champions League tegen Subotica door het oog van de naald en wonnen uiteindelijk met 5-3.

Het leek er lang op dat het helemaal mis zou gaan voor de Tukkers. Waar de Servische ploeg in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong wist te komen, werd deze later in de tweede helft uitgebreid naar 3-0. Dit was de stand die ook na 75 minuten spelen nog op het bord te zien was, maar toen stond Fenna Kalma op.

De spits die in het vorige Champions League-duel tegen WFC Nike al goed was voor vier goals en drie assists tekende in de tachtigste minuut voor 3-1. Amper vier minuten later was daar Anna-Lena Stolze die zorgde voor 3-2. Twee minuten daarna wist Kalma het net voor de tweede keer te vinden. Vlak voor tijd hadden de Twentse dames er zo toch nog een verlenging uitgesleept.

In die verlenging walste de ploeg van Robert de Pauw over de Servische tegenstander heen. Hierbij werd de ploeg geholpen door de scheidsrechter. In de tweede helft van de verlenging mocht Kalma namelijk aanleggen vanaf de strafschopstip. En zo'n kans moet je de Twentse schutter natuurlijk niet geven: 4-3. Vlak voor tijd maakte Bente Jansen het feest compleet door ook nog eens voor 5-3 te zorgen.

De speelsters zullen zich Europees gezien nu moeten gaan opmaken voor de tweede voorronde. In deze voorronde wordt een knock-out systeem gehanteerd. Het zal daarom uit en thuis spelen tegen een van de andere winnaars uit de eerste voorronde. Tegen PSV zullen de Tukkers in ieder geval niet meer uitkomen. De Eindhovenaren werden namelijk uitgeschakeld door Arsenal.