Blamage FC Twente voor eigen publiek

FC Twente is hard ten onder gegaan tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016. In de Grolsch Veste was de ploeg van Alfred Schreuder niet opgewassen tegen de zeer efficiënte Hagenaren. Na negentig minuten stond de blamerende 1-4 op het scorebord terwijl de wedstrijd statistisch gezien gelijk op ging.

In de eerste helft was het al snel raak, en uitgerekend de aan FC Twente gelinkte Havenaar was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Een andere nieuwkomer, Ruben Schaken, maakte er in de 27e minuut 0-2 van. Bij dit doelpunt ging Marsman niet vrijuit. De 0-2 was tevens de ruststand.

In de tweede helft wist FC Twente wat terug te doen door een wonderschone vrije trap van leider Hakim Ziyech. Hij schoot de bal in de 59e minuut prachtig binnen uit een vrije trap. Het bleek niet genoeg want ADO Den Haag scoorde nog twee keer. In de 72 minuut scoorde Wormgoor de 1-3 en Duplan tekende in de 80e minuut voor de 1-4.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest (66’ Van der Lely)s, Uvini (46’ Da Cruz), Katsikas, Schilder, Mokotjo, Gutierrez, Tapia, Van der Heyden (38’ Corona), Ziyech, Olaitan.[google]

Opstelling ADO Den Haag: Hansen, Malone, Wormgoor, Kristensen, Meijers, Havenaar (87’ Korte), Bakker, Schaken, Duplan, Alberg (46’ Jansen), Zuiverloon (45’ Derijck)