Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Beleving

Column: Beleving

Wat een bijzondere ervaring zo’n Formule 1 race. Ondanks dat ik me prima heb vermaakt, kwam het #F1 publiek niet heel veel verder dan “The Wave” en dat Max “van Ericsson zou winnen”. Veel oranje shirts, weinig beleving.

Toen Max Verstappen na 5 rondjes uitviel, voelde een beetje alsof het huidige FC Twente Wout Brama verliest in een wedstrijd tegen RKC Waalwijk terwijl het al bij rust met 2-0 achter stond. Toen Max zijn bolide uit liet vieren en de commentator vertelde dat Max “No Power, No Power” had geroepen, was dat het sein voor alles met een oranje tricot om ook alle kracht te verliezen. In een vak met minimaal 1200 Nederlanders was er niet één GVD hoorbaar.

De gelatenheid straalde van de tribune. Daar waar “Oóns Max” 8 minuten daarvoor nog vol bravoure even langzaam rijdend voor de duizenden oranje supporters naar de 7e startplek toog, was de bravoure onder de F1 supporters nergens meer te bekennen. Na 20 rondjes zonder énig gevoel van bezieling, uitgezeten te hebben verliet ik de tribune. Go Max wordt bij pech blijkbaar al snel NO Max.

max-verstappen-formule-1-oranje-vak

In het Mercedes kamp, waar Hamilton op flinke voorsprong reed, was ook weinig euforie te bespeuren. Bij de Ferrari supporters, die veel in getal waren en ook met 2 wagens voorop aanwezig waren was de sfeer zo nodig nóg bedrukter. Vettel maakte blijkbaar de torenhoge verwachtingen óók niet waar.

Waren er dan geen lichtpuntjes? Ja zeker wel! Met stip op 1 was de welig tierende zon die, ondanks de sfeer van ver beneden nul, al om 10 uur een temperatuur van meer dan 32 graden aangaf.

Lichtpunt 2 was de aanwezigheid van het diverse publiek. Zonder één wanklank keken mensen, in de leeftijd tussen de 6 en de 76+, in de brandende zon naar de miljoenen bij elkaar racende meute.

Het laatste lichtpunt was toch wel de ietwat oudere, allervriendelijkste Brit die zich met alle egárds liet voorzien van mijn spraytan / zonnebrand creme. Een bejaarde man die bulderend lachte toen ik zijn veel te bruine kameraad vertelde dat hij niet in aanmerking kwam voor mijn spray en beter kon gaan werken dan hier te lanterfanten.

Al met al een mooie dag met betaalbare halve liters (€3,-), volop zon (°33+) en zeer vriendelijke, met wisselende shirtjes door elkaar lopende supporters.

Het duurt niet lang meer tot de voetbalcompetitie weer begint. In de Grolsch Veste met €4,50 of meer voor een halve liter, veel regen, dramatisch voetbal en een voortdurend scheldend publiek op alles wat niet presteert naar verwachting.

Ik kan niet wachten!!!

Buikschuiver

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op