Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Roodroze Wolk

Column: Roodroze Wolk

Op het moment dat mijn favoriete club in Arnhem het Eredivisieleven liet, braken bij mijn vriendin de vliezen. In de lichte paniek die ontstond om zo snel mogelijk in de auto te komen, kon ik nog net zien dat Vitesse de 4-0 maakte. Een paar uur later was FC Twente gedegradeerd en lag er een kerngezond klein roze mannetje op mijn arm. Zo zit je gefrustreerd op de bank voetbal te kijken en zo ben je voor het eerst in je leven vader. Opeens was alles veranderd.

Natuurlijk was ik er een beetje op voorbereid. In de weken voorafgaand speelde er een constante langspeelplaat van “Wacht maar tot het zover is!” en “Je hele leven staat op z’n kop als het gebeurt.” Ik verbaasde me over het plezier dat mensen beleefden aan het vooruitzicht. Maar nu het eenmaal zover is en alles een beetje begint te wennen moet ik zeggen dat het allemaal wel meevalt. Wat ik eigenlijk bedoel is: Degraderen is écht niet het einde van de wereld.

En over de kleine man. Ik kan niet wachten om hem voor het eerst mee te nemen naar FC Twente. Samen met opa. Ik wil zijn blik zien als de geur van versgebakken beenham zijn kleine neusje voor het eerst bereikt. Ik zal hem vertellen over de bekerfinale van 2001, het kampioenschap van 2010 en de degradatie tijdens zijn geboorte. Maar bovenal wil ik zijn hand vasthouden als er wordt gescoord en hij het middelpunt is van een uitzinnige Grolsch Veste.

In welke divisie dat gebeurt maakt dan even helemaal niks uit.

Kees Hendriksen
Zilver Magazine

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op