Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Visioenen

Je zou er zowaar een punthoofd van krijgen. Afgelopen zaterdag werden ons in Kerkrade, in de laatste minuut, weer twee punten door de neus geboord. En dat nog wel in een ‘zes punten duel’. Nu moeten we niet overal een punt van maken, maar dat waren toch twee hele belangrijke. Wat zonde toch weer. En dat na een Twents doelpunt waar menigeen een puntje aan kan zuigen. Kort geformuleerd is er niets anders dat ons Twentefans zou moeten interesseren dan het binnen sprokkelen van de hoognodige punten in de naakte strijd om ons bestaan.

PUNTEN
Gezwoegd, geploeterd, gezweet en gewerkt zal er moeten worden om, van wedstrijd naar wedstrijd levend, de punten binnen te harken.

Het zal me echt aan de aars oxideren hoe de punten worden binnengehaald, als ze maar worden binnengehaald. Via bezweringsrituelen, voodoo offerandes, vliegende tackles, vloeiende combinaties, rondvliegende ziekenfondsgebitjes, lachwekkende slalomacties, afgeketste ballen, frommelgoals, dondert allemaal niet. PUNTEN moeten er komen en blijven komen. Liefst in trioverband en als het er niet in zit dan maar solo.

Nog steeds is het niet te voorspellen welke kant het op zal gaan, in dit voor onze club cruciale jaar. Met de komst van Maher is er voetbalintelligentie aan het team toegevoegd. Dat stemt hoopvol. Hoe Mounir het gaat doen is afwachten. Het kan zomaar ineens gaan lopen als een tierelier. Met Assaidi als aanjager en beste speler, Maher als verbindingsman en El Hamdaoui als pinchhitter. Je weet het maar niet. Je weet het maar niet.

adam-maher-mounir-el-hamdaoui-fc-twente-2018

Hoe het team zich afgelopen zaterdag echter weer terugtrok, na op fraaie wijze een voorsprong te hebben genomen, geeft echter weer te denken. Dat angstige moet er uit. Boere had twee keer de ‘winnende’ op zijn schoen. Als die beide pogingen tot een doelpunt hadden geleid, hadden we daar gewoon gewonnen. Maar goed; ‘Als bestaat niet, zei de boer. Waarna hij in zijn beide handen spoog en, nog net voor het vallen van de avond, de schop de malse Twentse grond in stak”.

Negatief of Positief
Ik kan mij trouwens herinneren dat, veel betere FC Twente teams, ook gelijkspeelden of verloren in Kerkrade. Van de laatste zeven wedstrijden ( beker tegen Ajax incluis), werd er maar één keer verloren. Die klotennederlaag thuis tegen ADO. Kijk, we kunnen de werkelijkheid negatief of positief benaderen. Ik ben meer voor dat eerste, ondanks de regelmatige en terechte scepsis over het vertoonde spel van een aantal spelers.

Er wordt doorgaans goed strijd geleverd door de spelers. Er wordt bij-tijd-en wijle ook gewoon goed gevoetbald. Nu nog het zelfvertrouwen opkrikken en het blijven uitgaan van de eigen kracht erin slijpen en het gaat helemaal goed komen. Verbeek krijgt dat volgens mij nog wel tijdig op de rit.

Visioenen

Ik krijg er zowaar visioenen van. Kijk nou toch wat ik allemaal zie; een hossend FC Twente team met de KNVB beker stevig in de klauwen van onze aanvoerder. Verbeek en Van Halst die elkaar bespringen nadat het eredivisieschap is veilig gesteld, vier wedstrijden voor het einde. Een volle Veste die als uit één borst het YNWA ten gehore brengt. Lyrische commentaren over de herrezen Feniks uit Enschede op de TV. Een naheffing van de fiscus die uitermate laag uitvalt. Sponsoren die over elkaar heen buitelen om er weer bij te mogen horen. Collega clubs die op de knieën liggend excuses maken over hun gedrag richting Twente toen de club, op sterven na, dood was. Jonge topspelers die graag naar Enschede komen om de wederopstanding mee te kunnen maken en daar aan bij willen dragen voor hun sportieve toekomst. NS treinen die in optocht netjes wachten op de bezoekers na een late thuiswedstrijd. Willem-Alexander en Maxima die de middenstip in de Veste komen kussen, nadat de Paus daar tevergeefs om gevraagd had. Jarenlange wachtlijsten voor seizoenkaarten. Teruggekeerde toiletjuffrouwen. Speciale korven op het veld waar de brandende fakkels van vreugde in gegooid mogen worden. Burgemeester Van Veldhuizen die, zo dik as doeznd man, hossend op de bar, de brand in een vuistdikke joint steekt tijdens de heropening van het home van Vak-P en een ‘fuck you’ teken tegen de officier van Justitie maakt.

Mooi he? Al komt maar de helft uit, ben ik al tevreden. Houdt moed!

Al staat de hele wereld in de brand

En bedreigen rampen ons bestaan

Ons aller FC Twente zal nimmer en nooit vergaan!!

COTE!!!!!

TAZ

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op