Nieuws

Crisisheffing zal voetbalclubs zwaar treffen

Crisisheffing zal voetbalclubs zwaar treffen

FC Twente en de overige betaaldvoetbalclubs verzetten zich tegen de zogeheten de crisisheffing van de Nederlandse regering. Hierbij moeten werkgevers 16% belasting betalen op inkomend boven de 150.000 Euro. Ook de KNVB verzet zich hevig tegen het plan en begint samen met de clubs een fiscale procedure tegen de aanslagen van 2012. De bond heeft een brief aan de regering en het parlement gestuurd.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in het AD: "Sportorganisaties hebben het kapitaal op de werkvloer staan, in plaats van in de directiekamer. Dit maakt dat clubs onevenredig hard getroffen worden.


De crisisheffing zal voor een aantal betaaldvoetbalorganisaties de loonkosten doen stijgen met wel 10 procent. Het zijn niet de sterkste schouders maar hun werkgevers die deze lasten dragen in het betaald voetbal."

De bond verwijst naar een inventarisatie van RTL Z, waaruit blijkt dat de betaaldvoetbalorganisaties over 2012 nagenoeg evenveel crisisheffing betalen als de top 50 van Nederlandse beursfondsen bij elkaar.

Door de crisisheffing is er de mogelijkheid dat de clubs de prijzen van de toegangsbewijzen moet gaan verhogen. "Aan de andere kant zullen clubs hun maatschappelijke activiteiten niet verder uitbreiden, juist in een tijd waarin de overheid in toenemende mate een beroep doet op deze maatschappelijke rol."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties