Twente Insite

FC Twente Nieuws

De Haan en Van de Looi hekelen keuze Drommel: “Dat vond ik zo slecht”

De Haan en Van de Looi hekelen keuze Drommel: “Dat vond ik zo slecht”

De kans dat Jong Oranje aanwezig zal zijn op het EK 2019 in Italië is na afgelopen week nihil. Door het missen van het EK mist Jong Oranje ook deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Met name de mentale weerbaarheid is een probleem, aldus de mening van Gertjan Verbeek in gesprek met Jan-Cees Butter van Trouw.

“Het gaat erom of je pijn kunt lijden om prestaties te leveren. Over het algemeen vind ik dat de Nederlandse teamsporter hierin tekortschiet. De kwaliteiten die wij sommige spelers toedichten stroken niet met de hoeveelheid arbeid die ze erin stoppen. We doen te weinig. We zoeken zelden de grens op, terwijl jonge spelers juist moeten leren af te zien. Je moet ze uitdagen.”

Een ander pijnpunt is het egoïsme onder de voetballers. In het AD zei de bondscoach het volgende, verwijzend naar FC Twente goalie Drommel. “Wat levert het mij op, is nu een standaardvraag onder jongeren. Vroeger was het: potverdomme, schouders eronder en we gaan er samen voor. Nu willen ze vooraf al zeker weten dat het ze persoonlijk voordeel oplevert als ze samenwerken.”

Ook voormalg Jong Oranje bondscoach Foppe de Haan is niet te spreken over de actie van Drommel. “Dat vond ik zo slecht. Het gaat erom dat je een sfeer creëert, een soort ‘thuisgevoel’, waarin voetballers heel graag uitkomen voor het Nederlands elftal. Ze moeten ook inzien dat het helpt in hun ontwikkeling.”

Foto: Orange Pictures

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IvanTukkerpowerFrank Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Van der Looi is gewoon een gigantische klootzak. Drommel, die altijd goed functioneerde in Jong Oranje degraderen tot derde keeper alleen omdat hij in de 1e divisie speelt , hem als veldspeler gebruiken bij de training en dan dit gezeik? Vond hem al een hork bij Groningen en Willem 2 en was stomverbaasd toen deze kneus ineens bij de KNVB opdook.
Maar goed, bij de KNVB werken en werkten wel meer kneuzen. Ik zal maar geen namen noemen, of niet dan Jan Smit.

Frank
Gast
Frank

Jammer , dat ze het niet hebben over Bergwijn,.
Die was basisspeler en vertrekt met een liesblessure .
Zaterdag speelt hij weer zonder klachten bij PSV

Ivan
Gast
Ivan

Van het geval Bergwijn en vele andere kan Drommel leren: verzin een smoesje en vertrek, dan is er niets aan de hand. Waarom eerlijk zijn als je ook hypocriet kunt zijn?