Twente Insite

FC Twente Nieuws

De statistieken: AZ – FC Twente wat we kunnen verwachten

De statistieken: AZ – FC Twente wat we kunnen verwachten

FC Twente neemt het zaterdag 22 april in Alkmaar op tegen AZ. Het team van René Hake heeft dit seizoen uitermate goed gepresteerd en staat op een verdiende zevende plaats. De race om plek vijf is, drie wedstrijden voor het einde nog verre van beslist.

Na de overwinning op NEC wist FC Twente het gat met Vitesse te verkleinen tot drie punten. Vitesse staat op de vijfde plek met 48 punten. AZ volgt op plek zes met 46 punten en FC Twente staat zevende met 45 punten. De Tukkers kunnen dit weekend AZ voorbij, maar daarvoor moet in het hol van de leeuw worden gewonnen.

Opvallend is dat AZ in thuis wedstrijden minder punten heeft verzameld dan uit. In thuisduels pakte AZ tot nu toe 21 punten uit vijftien wedstrijden. In uitwedstrijden werden 25 punten gepakt in zestien wedstrijden.

AZ tegen FC Twente stond 44 keer eerder op het programma. De Tukkers wisten veertien keer drie punten mee te nemen naar Enschede. AZ won twintig keer en de wedstrijd eindigde tien keer in een gelijkspel. Drie keer bleef de brilstand (0-0) op het scorebord staan. De Tukkers wonnen voor het laatst in het seizoen 2013/2014. Toen werd de eindstand 1-2 door twee doelpunten van Youness Mokthar.

In totaal wisten de Tukkers 47 keer te scoren tegenover de 68 doelpunten van AZ. De Alkmaarders scoorden dit seizoen 51 keer en kregen er 46 tegen. FC Twente scoorde 44 keer en kregen 42 goals tegen. Wout Weghorst nam 13 doelpunten voor zijn rekening en is daarmee de clubtopscorer van AZ. Verder gaf Weghorst vier assists. Alireza Jahanbakhsh staat met acht doelpunten op de tweede plek. Hij gaf naast zijn doelpunten ook nog acht assists.

Sergio Rochet keepte twintig wedstrijden en wist vier keer de nul te houden. Hij kreeg wel 27 doelpunten te verwerken (1,3 per wedstrijd). Tim Krul keepte elf wedstrijden waarvan hij bij twee wedstrijden de nul wist te houden. Hij kreeg negentien doelpunten tegen (1,7 per wedstrijd). Sinds speeldag 21 is Krul de eerste keeper van AZ. Met de 42 tegentreffers die Marsman kreeg staat hij op 1,4 tegengoals per wedstrijd.

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Laat wat van je horen

*