Dilemma voor Jans: Cerny of Rots tegen Fiorentina?

Ron Jans staat voor een groot dilemma. Tot nu toe was Daan Rots zijn vaste keuze op rechtsbuiten, maar de jonge aanvaller liet zich tegen Fiorentina niet van zijn beste kant zien. Václav Cerny viel in de rust in voor Rots en speelde gelijk goed. Hij maakte zelfs de 2-1, waardoor FC Twente niet met een al te slechte uitgangspositie richting het thuisduel gaat.

Donderdag om 19:00 uur speelt FC Twente in De Grolsch Veste tegen Fiorentina. De Tukkers moeten een 2-1 achterstand goedmaken tegen La Viola. Maar wie moet starten als rechtsbuiten tegen de Florentijnen?

Wie afgelopen donderdag in de basis zou staan, was te voorspellen. Daan Rots is tot nu toe de vaste keuze van trainer Ron Jans als rechtsbuiten. Hij speelde echter dramatisch. Rots won slechts één van de zes duels en leed zeven keer balverlies in slechts achttien aanrakingen, blijkt uit statistieken van Opta. In de rust werd hij vervanger door Václav Cerny, die het beter deed en zelfs een mooi doelpunt scoorde. De Italiaanse bekende sportkrant La Gazzetta dello Sport beoordeelde Cerny zelfs het hoogst van alle FC Twente-spelers.

Tot dusver startte Rots vier van de vijf wedstrijden in de basis. In zijn eerste vijf wedstrijden was hij goed voor één doelpunt en één assist. Cerny moest het vooral doen met invalbeurten en scoorde in zijn eerste vijf wedstrijden eenmaal. Cerny startte alleen tegen NEC Nijmegen in de basis, maar speelde deze wedstrijd dramatisch.

Jans staat dus voor een groot dilemma. Moet hij vasthouden aan Rots, of Cerny de kans geven zich echt te bewijzen? Geen makkelijke keuze, want er staat een plek in de groepsfase van de Conference League en daarmee startgeld van 2,9 miljoen euro op het spel.