FC Twente Nieuws

Driessen: "De vervreemding van de voetbalfan kan noodlottig uitpakken voor eredivisie-clubs"

Driessen: "De vervreemding van de voetbalfan kan noodlottig uitpakken voor eredivisie-clubs"

Valentijn Driessen maakt zich zorgen over het gedrag van de voetbalsupporters in de stadions. Na twee speelronden is gebleken dat er, tegen de regels in, in alle stadions op bepaalde momenten werd gejuicht en/of gezongen. Zondag in Rotterdam, één van de corona brandhaarden, ging het helemaal los en werd met name in de onderste ring totaal geen afstand gehouden van elkaar.

De clubs hebben een begroting ingeleverd waarbij uit is gegaan van geen publiek in de eerste seizoenshelft en wel publiek tijdens de tweede seizoenhelft. Dit laatste gaat flinke problemen opleveren mocht het aantal coronabesmettingen toe blijven nemen en als de supporters zich niet conformeren aan de coronamaatregelen in de stadions.

"Er kan sprake zijn van een overgangsperiode, gewenning en angst voor corona; tegelijkertijd ligt een structurele daling van de toeschouwersaantallen op de loer. Dit zou het profvoetbal in Nederland op termijn financieel kunnen terugwerpen. Daarom moeten eredivisie-clubs er alles aan doen om het eigen publiek terug in het stadion te krijgen", aldus Driessen in de Telegraaf.

[google]

"Daarbij werken de bijna lege tribunes niet mee qua beeldvorming en sfeer", vervolgt Driessen. "Terwijl juichen, zingen en fluiten verboden is. Dat wordt niet overal nageleefd. Zoals in De Kuip bij Feyenoord-FC Twente, waar trouwens hele grote families van honderden mensen aanwezig waren. Anders valt niet te verklaren dat zoveel mensen zich niets gelegen lieten liggen aan de verplichte anderhalve meter afstand. Of het begrip ‘Feyenoord-familie’ werd verkeerd geïnterpreteerd. Gefrustreerd door Feyenoords spel kropen de aanwezige fans naar elkaar toe en trachtten de Feyenoorders naar voren te schreeuwen."

"De clubs zijn van goede wil. Alleen moeten ze hun fans ervan overtuigen zich te blijven gedragen en de coronaregels na te komen. Want overheidsdienaren als burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en ook andere burgervaders in de Randstad – daar zijn de ergste coronabrandhaarden – deinzen er niet voor terug extra maatregelen te nemen en het stadionbezoek verder in te perken. De vervreemding van de voetbalfan zou dan verder in een neerwaartse spiraal kunnen raken en dat kan noodlottig uitpakken voor eredivisie-clubs in deze financieel zware tijden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties