Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Een sportieve degradatie van FC Twente is een uitgestelde straf voor vals spel”

“Een sportieve degradatie van FC Twente is een uitgestelde straf voor vals spel”

Jan Smit haalde enkele weken de woede op z’n hals door te zeggen dat hij geen traan zal laten als FC Twente degradeert. De voorzitter van de RvC van de KNVB ging daarmee zijn boekje te buiten, maar het leidde niet tot consequenties. Toch staat Smit niet alleen in zijn opvatting.

“Net als de man die zich als bestuurder van Heracles Almelo jarenlang gekleineerd voelde door de hooghartige Twentse buur, zullen veel mensen in Nederland geen traan laten bij een degradatie van de Enschedese club”, schrijft Peter Wekking deze week in Voetbal International. “FC Twente heeft immers vals gespeeld en wel zodanig dat het in mei 2016 al door de licentiecommissie wegens financieel wanbeleid werd veroordeeld tot verplichte degradatie naar de Jupiler League.”

“Die sanctie werd later door de beroepscommissie nietig verklaard”, vervolgt Wekking. “Daarmee redde FC Twente het vege lijf, maar verspeelde het definitief de gunfactor. Althans: buiten de regio. De zwijgende meerderheid van het Nederlandse voetbalvolk, die in tegenstelling tot Jan Smit geen podium krijgt om te spreken, denkt hetzelfde. Een sportieve degradatie van FC Twente is niet meer dan een uitgestelde straf voor vals spel.”

Reacties

 1. NU wordt het mij helemaal duidelijk waarom Johan Derksen weg is gegaan bij V.I., je wilt als eindredacteur toch geen verantwoordelijkheid dragen voor dergelijke ondeskundige journalisten. Peter wekking het blad gaat al slecht en blijf vooral op deze manier voor andere mensen praten/schrijven

  • Bijzonder dat een voormalig landskampioen het zo snel laat afweten. En dan bedoel ik niet de huidige spelers maar vooral het beleid (die ook de spelers aantrekken).

 2. Hans Wallin zegt:

  Al noem je degradatie een uitgestelde straf,dan straf je toch de verkeerde mensen,de spelers in plaats van de schuldigen in het financiele beleid

  • Volgens mij niet de spelers, maar de supporters. De meeste spelers zijn bij degradatie namelijk binnen no time vertrokken.

 3. Robert.G. zegt:

  DEZE CLUB GAAT NOOIT KAPOT !!!

 4. Kieknwatwort zegt:

  En vanaf komend seizoen draaien we de financiële bijdrages van Twente (2,5 mln) en Heracles (2 ton) aan de gezamenlijke jeugdopleiding om. Akkoord, Jan Smit?

 5. Tukkerpower zegt:

  Is dit nog een site over FC Twente of is dit een site die alle negatieve verhalen verzamelt en ze dan in chocoladeletters nog graag een keer publiceert? Ik wordt zo langzamerhand schijt ziek van alle negatieve berichtgeving die hier dag in dag uit verschijnt.

 6. Rene Boumeester. zegt:

  Ach laat die Jan Smit zijn bek houden blaaskaak.ONZE CLUB GAAT NOOIT KAPOT KOM OP JONGENS GA ER VOOR,Forza Twente.

 7. Twentsetrots65 zegt:

  DEZE CLUB GAAT NOOIT KAPOT

Laat wat van je horen

*