Eerste elftal

Cambuur hoopt op meer uitpubliek in de Veste, maar gaat uit van zware beperkingen

Cambuur hoopt op meer uitpubliek in de Veste, maar gaat uit van zware beperkingen

Op paaszondag zal FC Twente het in eigen huis al om 12:15 uur opnemen tegen SC Cambuur. Bij de wedstrijd mogen slechts 250 Cambuur-supporters aanwezig zijn. Dit besloot de lokale driehoek in Enschede naar aanleiding van het besluit van politie Noord-Nederland om geen agenten meer mee te sturen naar uitwedstrijden.

SC Cambuur is het niet blij met dit besluit van politie Noord-Nederland. "De club is het hier pertinent mee oneens. We blijven het inhoudelijke gesprek zoeken om hier verandering in te brengen", schrijft de club op haar officiële website.

De club uit Leeuwarden verwacht echter niet dat de situatie nog gewijzigd gaat worden. "De verwachting is echter dat dit op korte termijn niet zal gaan veranderen en daarom zullen we in de uitwedstrijd tegen FC Twente moeten doen met een verplichte buscombi en een maximaal aantal van 250 meereizende supporters."

De club gaat gebruikmaken van een loyaltysysteem om te bepalen wie mee mag naar Enschede. De supporters die het vaakst mee zijn geweest naar uitwedstrijden krijgen voorrang. Ook voor degene die mee mogen zijn er beperkingen: er is geen alcohol toegestaan in zowel de bussen als het uitvak van FC Twente.

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat Cambuur het niet eens is met een politiek besluit. Burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma besloot afgelopen maand dat er voor de rest van het seizoen geen uitsupporters meer aanwezig mogen zijn bij wedstrijden van de club. Hier was zowel Cambuur als de KNVB niet blij mee.

Ook FC Twente zelf krijgt dit seizoen nog te maken met een wedstrijd waarin het moet afreizen met een beperkt aantal supporters. Op zondag 16 april zijn er in de Galgenwaard maar tweehonderd uitsupporters welkom bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. Dit besloot de de lokale driehoek in Utrecht eerder deze week.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties