Eerste elftal

Cleonise heeft zijn belofte bij FC Twente niet kunnen inlossen

Cleonise heeft zijn belofte bij FC Twente niet kunnen inlossen

In de zomer van 2021 had FC Twente opeens een sierlijke buitenspeler op proef: Denilho Cleonise. De speler maakte indruk en FC Twente bood hem een contract aan. De Tukkers dachten Cleonise transfervrij over te kunnen nemen. Zijn club Genoa CFC vormde nog even een sta-in-de-weg, maar uiteindelijk pikte FC Twente de rechtsbuiten gratis op.

Het zag er in het begin allemaal veelbelovend uit met een paar leuke acties. Iedereen zag gelijk dat Cleonise het voetbaltalent wel bezit. Hij moest zich echter nog wel ontwikkelen als speler om in aanmerking te komen voor meer speeltijd. In het seizoen 2021-2022 maakte hij slechts 235 minuten verdeeld over 20 wedstrijden. Geen enkele keer startte hij in de basis.

Voorafgaand aan het huidige seizoen deed trainer Ron Jans hem een belofte. "Ik heb hem verzekerd dat hij meer minuten gaat maken dan vorig seizoen", zei Jans. Cleonise maakte echter niet de ontwikkeling door waar de trainer op hoopte. Hij heeft dit seizoen tot dusver 228 minuten gespeeld, verdeeld over 11 wedstrijden. Hij startte twee keer in de basis en wist tegen Excelsior zelfs na veertien seconden te scoren, maar verder heeft de 21-jarige dribbelaar geen indruk weten te maken. FC Twente heeft dan ook besloten om zijn contract niet te verlengen en hem na dit seizoen transfervrij te laten gaan.

Dat terwijl Cleonise in potentie een hele goede voetballer is. Dat zie je ook terug in de statistieken. Van alle spelers in de eredivisie had hij vorig seizoen de meeste geslaagde dribbels per negentig minuten. Hij maakte negentien keer een dribbel-actie en was dertien keer succesvol. Tuurlijk maakte hij maar heel weinig minuten, maar dit geeft wel aan dat de Amsterdammer een fantastische dribbelaar is. Dit seizoen zijn ook zijn goede dribbels een stuk minder te zien. Hij maakt meer minuten dan vorig seizoen, maar probeert veel minder vaak een dribbel-actie te maken. Dit deed hij nog maar viermaal, waarvan twee keer succesvol.

Veel supporters schreeuwden lang dat Cleonise meer kansen moest krijgen. Jans had voor dit seizoen ook gewoon gezegd dat hij meer kansen zou krijgen en dat hij zich allen zou kunnen ontwikkelen door speelminuten te krijgen op het hoogste niveau. Supporters snapten niet waarom dit nou niet gebeurde. Maar onlangs thuis tegen sc Heerenveen werd het wel duidelijk. Cleonise was totaal onzichtbaar in het spel van FC Twente. Hij deed niet fanatiek genoeg mee en kwam te weinig in goede posities, waardoor hij nauwelijks aanspeelbaar was. Hij heeft zich in bijna twee jaar tijd gewoon niet genoeg ontwikkeld. Reden voor de club om hem transfervrij te laten gaan. Zonde, want er had meer ingezeten.

Poll

Doet FC Twente er verstandig aan Cleonise te laten gaan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties