Eerste elftal

Dick Advocaat zet vraagtekens bij topkandidaat Peter Bosz

Dick Advocaat zet vraagtekens bij topkandidaat Peter Bosz

Peter Bosz is volgens de geruchten de topkandidaat om Ron Jans op te volgen als trainer van FC Twente. De 59-jarige oefenmeester uit Apeldoorn is clubloos nadat hij vorig jaar werd ontslagen bij het Franse Lyon. Of de trainer zelf ook trek heeft in een avontuur bij FC Twente moet nog blijken. Wil hij na zijn buitenlandse avonturen bij Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Lyon wel terugkeren naar Nederland?

Ook een groot deel van de Twente-supporters ziet de komst van Bosz wel zitten. Iemand die twijfelt is ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat. Hij schoof maandag aan bij Veronica Offside. Hij ziet een groot gebrek bij Peter Bosz en dat is het aantal overwinningen. Dit kostte hem bij al zijn drie buitenlandse werkgevers de kop.

“Iedereen zegt dat het een uitstekende trainer is met alles erop en eraan, maar hij wint niet. Hoe kan dat?” Advocaat denkt wel een idee te hebben waar het mis gaat bij de trainer die voor zijn buitenlandse avontuur wel Ajax tot de Europa League finale leidde. “Sommige trainers willen ten koste van alles winnen en spelen altijd vol op de aanval. Ik ook, maar als ik het gevoel heb dat het er niet in zit, pak ik toch wel graag een punt."

Gemiddeld aantal punten Peter Bosz per club

  • Heracles - 1,35 in 113 wedstrijden
  • Vitesse - 1,60 in 103 wedstrijden
  • Maccabi Tel Aviv - 2,26 in 23 wedstrijden
  • Ajax - 2,13 in 56 wedstrijden
  • Borussia Dortmund - 1,25 in 24 wedstrijden
  • Bayer Leverkusen - 1,79 in 108 wedstrijden
  • Lyon - 1,67 in 58 wedstrijden
Poll

Is Peter Bosz ook jouw topkandidaat als nieuwe trainer van FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties