Eerste elftal

EA Sports neemt assistkoning Smal op in FIFA Team van de Week

EA Sports neemt assistkoning Smal op in FIFA Team van de Week

Gijs Smal was dit weekend tegen SC Cambuur (4-0) niet te stoppen. Bij de 1-0 had hij al groot aandeel met een mooie crosspass. Bij de andere drie doelpunten was ‘Smaldini’ goed voor de assist. Voor EA Sports was dit reden om de 25-jarige linksback op te nemen in Team van de Week 24. Het is de tweede keer dit seizoen dat een speler van FC Twente in het elftal zit. Eerder kreeg Ramiz Zerrouki ook al de eer. Naast Smal staat ook voormalig FC Twente-speler Steven Berghuis in het Team van de Week.

Voor Smal waren zijn assists op Michel Vlap, Sem Steijn en Joshua Brenet alweer zijn zesde, zevende en achtste van het seizoen. Er zijn momenteel slechts zes spelers in de eredivisie die meer assists hebben: Dusan Tadic (17), Cody Gakpo (12), Vito van Crooij (10), Steven Berghuis, Joey Veerman en Oussama Tannane (allen 9). De eerstvolgende verdedigers op de assistslijst zijn Maximilian Wittek van Vitesse en Yukinari Sugawara met beide zes assists.

Smal is al meer dan een jaar een belangrijke speler in het team van FC Twente. De club is dan ook met hem in onderhandeling om zijn contract, die medio 2024 afloopt, te verlengen. De gesprekken tussen club en speler hebben tot nu toe nog niets vruchtbaars opgeleverd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties