Eerste elftal

Geeft AZ-topscorer Pavlidis de strijd met FC Twente nu al op?

Geeft AZ-topscorer Pavlidis de strijd met FC Twente nu al op?

FC Twente is met AZ verwikkeld in de strijd om de derde plek. De Alkmaarders staan na de twee verloren wedstrijden van vorige week op een achterstand van maar liefst acht punten. De twee ploegen spelen op 5 mei om 16:45 tegen elkaar. Al is volgens de spits van AZ Vangelis Pavlidis de strijd om de derde plaats vorige week grotendeels verloren gegaan.

AZ verloor in één week met 5-0 van Heracles en 5-1 van PSV. Pavlidis realiseert zich dat het niet veel slechter kan dan dit. "Het is een heel moeilijke week geweest. Het is heel pijnlijk om in twee duels tien goals tegen te krijgen. Dat kan niet. Het is gewoon belachelijk. Ik begrijp niet waarom we de afgelopen twee wedstrijden niet gepresteerd hebben. We moeten veel geconcentreerder worden en ook intelligenter in het verdedigen", oordeelt hij tegenover De Telegraaf.

De strijd om de derde plek is daarmee wat Pavlidis betreft verloren. "Als je twee keer op rij verliest, zal Ajax dichterbij komen en FC Twente verder uitlopen. Maar we moeten helemaal niet kijken naar Ajax of FC Twente. Het hele seizoen hebben we erover gesproken, dat we derde willen worden en Champions League willen gaan spelen. Maar we hebben tegen PSV kunnen zien dat we helemaal niet het niveau hebben voor de Champions League. Daar moeten we voorlopig maar niet meer over praten", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties