Eerste elftal

Kraaij schetst: "Ajax biedt 18 miljoen voor Zerrouki en dan ben je hem kwijt"

Kraaij schetst: "Ajax biedt 18 miljoen voor Zerrouki en dan ben je hem kwijt"

De transferwindow in de zomer loopt tot eind augustus/begin september. Dan is de competitie al lang en breed weer begonnen. Echter kunnen clubs tot die tijd nog gewoon spelers kopen en verkopen. Volgens Hans Kraaij Jr. is dit een voordeel voor clubs met een slecht transferbeleid en veel geld.

Dat vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Deze clubs kunnen namelijk last-minute, terwijl de competitie allang is begonnen, nog even wat spelers aantrekken. Dit is dan weer een nadeel voor een club waarvan een speler weggekocht wordt. Die club gaat weer op zoek naar een alternatief en gooit weer een zak geld naar een kleinere club, waardoor het ook voor die club weer een nadeel is. Zo gaat het maar door.

Ook voor FC Twente kan deze werking van de markt een nadeel zijn. Kraaij schetst aan FC Twente-trainer Ron Jans een mogelijk scenario. "Chelsea heeft weleens geïnformeerd naar Edson Álvarez van Ajax. Stel dat ze de komende twee wedstrijden verliezen, voor Álvarez gaan en 35 miljoen euro betalen. Dan is dat mismanagement van Chelsea en is Ajax Álvarez kwijt", zegt hij.

"Ajax biedt 18 miljoen voor Zerrouki en dan ben je hem kwijt. Door dat mismanagement van een topclub raak jij Zerrouki zometeen kwijt", aldus de oud-profvoetballer. "Dat is wel een mooi bedrag", reageert Jans. "Maar ik zou wel balen. Of hij dan weg is? Ik beslis niet over het geld. Maar zo is het leven in de voetballerij ook", besluit de trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties