Eerste elftal

Limnios traint na acht (!!) maanden eindelijk weer mee: "Was mentaal gebroken"

Limnios traint na acht (!!) maanden eindelijk weer mee: "Was mentaal gebroken"

Dimitris Limnios is eindelijk weer terug op het trainingsveld. De linksbuiten raakte vorig jaar juni zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens het Nations League-duel tussen Griekenland en Cyprus. Hij traint nu weer mee bij 1. FC Köln, de club waar FC Twente hem vorig jaar van huurde. De Tukkers wilden hem destijds nog wel een seizoen huren. Dit kon echter niet vanwege de blessure.

"Ik ben blij dat ik na acht maanden weer terug ben", vertelt Limnios op de officiële website van 1. FC Köln. "Ik heb hard getraind tijdens mijn revalidatie om zo snel mogelijk terug te zijn op het veld. Mijn knie voelt goed. Ik ben blij dat ik weer terug ben."

Limnios kijkt met plezier terug op zijn tijd bij FC Twente. "Ik voelde me daar vanaf de eerste dag zeer goed. Het was voor mij heel belangrijk dat ik direct het vertrouwen kreeg. Daardoor steeg mijn zelfvertrouwen. Naar mijn mening is dat extreem belangrijk voor een voetballer", aldus de 24-jarige Griek.

Limnios was er destijds kapot van dat hij zo'n zware blessure had opgelopen. "Ik was mentaal gebroken. Ik speelde een succesvol seizoen bij Twente en was ook zeer goed op dreef bij het nationale elftal. Blessures gebeuren nou eenmaal in het voetbal. Het eerste deel van mijn revalidatie ben ik in Athene geweest. Het heeft mij heel erg geholpen dat mijn familie en vrienden dichtbij waren."

Nu is Limnios echter weer fit. "Ik wil weer op mijn oude niveau komen. Ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten beter te leren kennen op het veld", besluit de 24-jarige linksbuiten. Vorig jaar verhuurde 1. FC Köln hem nog aan FC Twente. Mocht FC Twente deze zomer weer geïnteresseerd zijn in de Griek, dan wordt opnieuw huren lastig. Limnios heeft namelijk een contract tot medio 2024 in Keulen. Zoals het er nu voorstaat, zou FC Twente hem dus definitief moeten overnemen als de Tukkers hem weer willen hebben. Zijn marktwaarde is momenteel twee miljoen euro.

Poll

Zie jij Limnios graag terugkeren bij FC Twente?

Discussieer verder in de reacties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties