Eerste elftal

Lukkien niet de nieuwe trainer van FC Twente: Oefenmeester naar FC Groningen

Lukkien niet de nieuwe trainer van FC Twente: Oefenmeester naar FC Groningen

FC Emmen-trainer Dick Lukkien gaat niet de nieuwe trainer van FC Twente worden. Vooral vanuit Emmen werd de naam van de vijftigjarige oefenmeester gelinkt als opvolger van trainer Ron Jans. De in Winschoten geboren man vertrekt na dit seizoen echter transfervrij naar FC Groningen, zo meldt algemeen directeur van de Groningers Wouter Gudde in gesprek met ESPN. Daardoor kan FC Twente hem van het lijstje afhalen, mocht hij erop hebben gestaan.

Na het ontslag van Frank Wormuth afgelopen november is Dennis van der Ree, voormalig assistent-trainer van FC Twente, de hoofdtrainer van FC Groningen. Hij wist een hele tijd geen enkel punt te pakken, maar heeft er inmiddels een aantal bij elkaar gesprokkeld. De Groningers staan nog wel zeventiende, op drie punten achterstand van Excelsior. De achterstand op FC Emmen, de nummer vijftien, bedraagt vier punten. Voor Lukkien, die na zeven seizoenen transfervrij vertrekt uit Drenthe, is er dus geen enkele garantie dat hij volgend seizoen in de eredivisie gaat trainen.

Lukkien wordt dus sowieso niet de nieuwe trainer van FC Twente. Naar verluidt is Peter Bosz de droomkandidaat bij de club om Jans op te volgen. Hij heeft FC Twente echter even in de wachtkamer gezet, waardoor de club ook zal moeten doorkijken naar andere opties. Maurice Steijn viel eerder al af. Een naam die weleens wordt gelinkt aan FC Twente is die van Dick Schreuder, die na dit seizoen naar verluidt gaat vertrekken bij PEC Zwolle.

Na het vertrek van Ron Jans deed Twente Insite een poll met negen mogelijke kandidaten om de nieuwe trainer te worden. Maurice Steijn kreeg van de ruim 4.700 stemmen de meeste (37,92 procent), Peter Bosz was de nummer twee (28,51 procent). Daarna volgde een groot gat naar Giovanni van Bronckhorst (8,19 procent) en Dick Lukkien (7,93 procent). Aardig wat supporters zagen Lukkien dus wel zitten. Hij gaat het echter niet worden.

Poll

Was hij een goede geweest of is het alleen maar goed dat hij niet komt?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties