Eerste elftal

Na Heracles is ook PEC Zwolle door amateurs uit de KNVB-beker gekegeld

De eerste ronde van de KNVB-beker begon afgelopen dinsdag. Die avond wisten drie amateurclubs te stunten door drie profclubs uit te schakelen. NAC Breda, Telstar en Helmond Sport werden eruit gekegeld door respectievelijk Quick Boys, GVVV en Spakenburg. Woensdagavond werden er opnieuw een flink aantal wedstrijden gespeeld en opnieuw werd er gestunt.

Zowel Heracles als PEC Zwolle zijn uitgeschakeld door een amateurvereniging. Heracles verloor met 2-0 op bezoek bij HHC. In Hardenberg werd het 2-0 voor de thuisploeg. PEC Zwolle ging op bezoek in Amsterdam bij AFC en verloor daar in de slotfase met 1-0. De Overijsselse clubs zijn tot dusver de enige eredivisionisten die zich hebben laten verrassen door een amateurvereniging.

Dinsdag kropen Go Ahead Eagles en Vitesse door het oog van de naald. De Eagles kwamen op bezoek bij De Koninklijke HFC in de 86e minuut op achterstand. Deze werd in de 90e minuut teniet gedaan. Na verlenging wonnen de Deventenaren alsnog met 4-1. Vitesse ging op bezoek bij Groene Ster en scoorde pas in de 83e minuut de winnende treffer.

FC Twente zal instromen in de tweede ronde van de KNVB-beker.