Eerste elftal

Paul Bosvelt legt uit waarom Everink pas in de zomer aansluit bij GA Eagles

Paul Bosvelt legt uit waarom Everink pas in de zomer aansluit bij GA Eagles

Het contract van Luca Everink werd eind januari ontbonden bij FC Twente. Destijds had Go Ahead Eagles al interesse in de rechtsback, wiens contract in Enschede komende zomer sowieso afliep. De club uit Deventer wilde Everink deze zomer graag transfervrij ophalen. Door de contractontbinding kreeg 'Kowet' de kans om dit eerder te doen.

Go Ahead Eagles heeft echter besloten dit niet te doen. De club maakte onlangs bekend dat Everink vanaf komend seizoen in Deventer zal gaan spelen, ondanks dat Go Ahead Eagles de kans had om hem nu al binnen te halen. Waarom hebben ze dit niet gedaan?

Technisch directeur Paul Bosvelt legt het uit in gesprek met TC Tubantia. "We hebben Luca gezegd dat het voor hem wellicht niet het ideale moment is om in te stromen, omdat we met Mats Deijl, Federico Mattiello, Jamal Amofa en Pim Saathof al behoorlijk bezet zijn op rechtsback. Hierdoor zou Luca waarschijnlijk te ver van speelminuten afzitten, waardoor het voor hem beter is om tijdelijk een alternatief met een grotere kans op speeltijd te zoeken", aldus Everink.

Dit tijdelijke alternatief lijkt TOP Oss te gaan worden. De club waar Thijs van Leeuwen onlangs zijn eerste minuten maakte heeft Everink op proef. Als TOP Oss tevreden is over wat Everink laat zien tijdens de trainingen, kan hij het seizoen afmaken in Oss.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties