Eerste elftal

Twijfels over Azarkan: "Niet op voorhand een voltreffer"

Twijfels over Azarkan: "Niet op voorhand een voltreffer"

Marouan Azarkan staat bij FC Twente hoog op de lijst met spelers voor het komende seizoen. Vorige week maandag had de aanvaller een oriënterend gesprek met Jan Streuer, maar sindsdien is er nog geen nieuws. FC Twente is niet de enige club die Azarkan in wil lijven. Ook FC Utrecht wil de 21-jarige speler graag binden en ook het Italiaanse Udinese zou in hem een interessante optie zien.

"Ik vind het een goede speler en interessant, maar ik weet niet of hij een buitenspeler is voor FC Twente", aldus clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost. "Het kan goed uitpakken, maar ik vind het een risicootje. Het is niet op voorhand een voltreffer." Hij verwijst naar de transfer van Zerrouki naar Feyenoord. "Die past moeiteloos in Feyenoord. Dat gaat geen probleem opleveren en dat mag ook wel voor acht miljoen. Maar bij Azarkan heb ik m'n twijfels."

"Azarkan zal in de kleine ruimte meer brengen dan de huidige nummers tien van FC Twente en misschien ook wel de buitenspelers", vervolgt van Wissing. "Maar ik vind het niet echt een klassieke buitenspeler zoals FC Twente die nu heeft. Cerny is toch wel grotendeels aan de zijlijn geplakt. Azarkan is meer een zwerver."

Ook collega Nico Wantia heeft een mening. "Het is een beetje zoals de rol die Younes Namli bij PEC Zwolle had. Vanaf de zijkanten naar binnen komen en daar het spel verdelen. Dat kan ook heel goed uitpakken. Maar ik vind wel dat hij heel erg blessuregevoelig is. Hij valt wel heel vaak uit met blessures." Dit seizoen lag Azarkan er al 47 dagen uit door vier verschillende blessures. Hierdoor miste hij 6 wedstrijden. Ook vorig seizoen lag hij er meerdere keren uit en moest hij 7 wedstrijden laten schieten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties