FC Twente Nieuws

Kuyt lyrisch over Azarkan: "Heeft kwaliteiten die weinig spelers hebben"

Kuyt lyrisch over Azarkan: "Heeft kwaliteiten die weinig spelers hebben"

Marouan Azarkan staat bij FC Twente hoog op het lijstje. De aanvaller wordt in eerste instantie gezien als de vervanger van Vaclav Cerny die naar alle verwachting bezig is aan zijn laatste seizoen in het shirt van FC Twente. Azarkan speelt op dit zijn wedstrijden voor Excelsior dat hem dit seizoen opnieuw huurt van Feyenoord. In de jeugdopleiding van de huidige koploper werkte oud-international Dirk Kuyt samen met Azarkan.

"Ik heb zelf met hem gewerkt en het is een fantastische speler. Als je kijkt hoe vaak Feyenoord dit seizoen tegen vijfmansverdedigingen heeft gespeeld en ziet hoe balvast Azarkan is in de kleine ruimte en hoe makkelijk hij ook draait. Er zijn niet veel spelers in de eredivisie met die kwaliteiten."

Maar heeft hij ook alle kwaliteiten die een aanvaller nodig heeft? "Kan hij over 50 meter een sprint maken? Heeft hij dan nog die snelheid? Dat heeft hij iets minder, maar ik denk dat hij van waarde kan zijn voor Feyenoord. Maar dat moeten de mensen bij Feyenoord kunnen bepalen. Als hij de optie heeft tussen FC Twente en FC Utrecht en Feyenoord kiest ervoor om afscheid van hem te nemen…"

Als het aan Kuyt had gelegen, had hij Azarkan bij het team gehouden. "Als je volgend jaar Champions League gaat spelen en je hebt de beker en je hebt de competitie, dan heb je gewoon heel veel spelers nodig. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die weinig spelers hebben. Dus hoe fijn is het om zo’n speler in je elftal te hebben? Dat wil niet zeggen dat hij direct alle Champions League wedstrijden moet gaan spelen, maar op eredivisieniveau is hij gewoon een hele goede speler. Als ik de keuze had, dan zou ik hem houden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties