Eerste elftal

Verbeek vindt Boadu teleurstellen en heeft twijfels over definitieve overname

Verbeek vindt Boadu teleurstellen en heeft twijfels over definitieve overname

Na twee goede seizoenen bij AZ vertrok Myron Boadu in 2021 voor maar liefst zeventien miljoen euro naar AS Monaco. In de Ligue 1 werd Boadu nooit echt een vaste basisspeler. Vooral in de eerste seizoenshelft waren zijn minuten gering. AS Monaco wilde van de 23-jarige spits af en besloot hem uiteindelijk een half jaar te verhuren aan FC Twente. Gertjan Verbeek vindt dat Boadu teleurstelt.

"Boadu probeert op dit moment zijn niveau bij Twente te halen", vertelt Verbeek bij De Oosttribune van RTV Oost. "Hij ging na één goed seizoen weg bij AZ. Hij heeft het laatste jaar gewoon te weinig gespeeld en dus wordt hij verhuurd aan Twente. Ik vind dat het nog wel heel veel moeite kost om de Boadu van AZ terug te zien. Ik kan het er nog niet in zien. Dan moet FC Twente een beslissing nemen: wat gaan we doen?", doelt de oud-trainer op het al dan niet definitief overnemen van de spits.

Verbeek vertelde dat hij geen fan is van een mogelijke overstap van Wout Weghorst naar FC Twente. Wie ziet hij dan wel als nieuwe spits? "Sierhuis? Die kan beter voetballen. Dat is een sierlijke voetballer", zegt Verbeek. Boudu dus ook niet? "Tot nu toe heeft hij mij niet kunnen overtuigen dat hij dé spits heeft." Jan van Staa haakt in. "Hij is ook niet fit genoeg."

Verbeek vervolgt. "Dat zijn altijd spelers die een half jaar lang bij hun eigen club weinig of niet gespeeld hebben en dan in de winterstop komen. Dan is het best lastig om je niveau te halen. Op het begin gebruiken ze het excuus: hij moet wennen aan de speelstijl, hij moet fitter worden, wedstrijdfit hebben ze het dan over. Langzamerhand mag je toch verwachten dat hij wedstrijdfit is, maar het spat er nog niet vanaf", besluit Verbeek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties