Eerste elftal

Wanhopig FC Den Bosch wil vorm terugvinden: "We hebben klappen in de nek gehad"

FC Twente speelt vrijdagavond om 20:00 uur de wedstrijd tegen FC Den Bosch. De Bosschenaren staan op een vierde plaats met een achterstand van 17 punten op FC Twente. De ploeg van trainer Wil Boesen komt op bezoek in een overvolle Grolsch Veste

"En dat is een prachtige ambiance. Dit zijn de wedstrijden die je wilt spelen", zegt Boesen in gesprek met het Brabants Dagblad. Er zijn tot dusver 28.000 kaarten verkocht voor het treffen tussen FC Twente en FC Den Bosch.

De Brabanders zijn momenteel hopeloos uit vorm. Van de laatste negen wedstrijden wisten ze er maar één te winnen. Afgelopen week verloor FC Den Bosch met 3-4 van Telstar, terwijl ze in de rust een 3-0 voorsprong hadden.

"Ja, we hebben de nodige klappen in de nek gehad. Daar moeten we nu van bij zien te komen. Ik heb het vertrouwen dat dit nu achter de rug is", vervolgt Boesen. "We weten nu dat we gewoon een hele wedstrijd lang onze afspraken moeten nakomen. De tweede helft tegen Telstar moeten we maar vergeten. Op die eerste helft kunnen we voortborduren. Dat was onze beste helft sinds de winterstop."

De 54-jarige Sittarder kan weer een beroep doen op internationals Jurich Carolina, Amine Khammas, Leo Väisänen en Rauno Sappinen. Het viertal keert terug na een interlandperiode afgewerkt te hebben bij hun nationale elftallen. Daarnaast keert Oussama Bouyaghafen terug bij de ploeg. De aanvaller is nog herstellende van een knieblessure en zal hoogstwaarschijnlijk op de bank plaatsnemen .

Vermoedelijke opstelling FC Den Bosch:
Van der Steen; Brouwers, Kersten, Velkov, Khammas; Blummel, Felida, Verbeek, Oulad Omar; Beltrame en Vermeij.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het duel wordt live uitgezonden op FOX Sports kanaal 2 vanaf 19:50 uur.