Twente Insite

FC Twente Nieuws

Emotioneel eerbetoon tijdens FC Twente Cup: “Iedereen was ineens muisstil, heel indrukwekkend”

Emotioneel eerbetoon tijdens FC Twente Cup: “Iedereen was ineens muisstil, heel indrukwekkend”

Afgelopen woensdag streden 20 teams om de FC Twente Cup, een initiatief van Scoren in de wijk waar teams uit de hele regio aan deel mogen nemen. Dit jaar werd het een emotionele editie omdat het jongensteam uit Twekkelerveld op een indrukwekkende manier hun veel te jong overleden ploeggenoot Maykel eerden. De door een noodlottig ongeval om het leven gekomen Maykel werd in bijzijn van zijn moeder symbolisch uitgeroepen tot speler van het toernooi.

“Het plotselinge overlijden van Maykel vorig jaar heeft nog steeds een ontzettend grote impact op de jongens”, vertelt begeleider Michael Spierings, jongerenwerker bij Alifa, op de clubwebsite. “Dit is een vriendengroep en zo’n tragische gebeurtenis hakt er ongelooflijk in. Bij iedereen. Vorig jaar wonnen we in De Grolsch Veste de FC Twente Cup. Maykel vond het geweldig om in het stadion te voetballen. Een paar dagen later moet je plotseling afscheid van hem nemen. Dat gevoel is niet in woorden uit te drukken.”

“Natuurlijk wilden de jongens winnen, maar uiteindelijk was dat ondergeschikt. De jongens droegen allemaal het nummer 6 op de borst. Het nummer van Maykel. Ze wilden hem eren. Laten zien dat ze hem niet vergeten zijn. Bij de prijsuitreiking nam onze aanvoerder Stanley het woord. De prijs van speler van het toernooi overhandigde hij namens het team aan de moeder van Maykel. Ze hadden haar zelf uitgenodigd. Iedereen was ineens muisstil. Er waren tranen en uiteindelijk ook applaus. Heel indrukwekkend. Als ik zie hoe de jongens hiermee omgaan, hoe ze gegroeid zijn, dan ben ik daar ongelooflijk trots op. Kippenvel.”

De winnaars van de FC Twente Cup 2018
Meiden jong: fc kip (Enschede)
Meiden oud: obs-girls (Schüttorf)
Jongens jong: De Duitse jongens (Schüttorf)
Jongens: Chill Out Boyz (Enschede)
Jongens oud: Scheefies (Enschede)

Foto: Frank Hillen / FC Twente

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op