FC Twente - ADO (5-2) 2011-2012

Na de Europese beslommeringen in Londen tegen Fulham en wetende dat PSV en Ajax vanmiddag de punten gedeeld(2-2) hebben, kon FC Twente (op zondag 18 September 2011) bij winst op ADO Den Haag de koppositie weer overnemen (wel afhankelijk wat AZ nog deed natuurlijk) Het begin werd door een fout van Fer spannend gemaakt en ADO Den Haag nam met 0-1 de leiding. FC Twente wist zich goed te presenteren en won uiteindelijk met 5-2

FC Twente speelde weer met Marc Janko in de spits. Afgelopen donderdag in de Europese wedstrijd tegen Fulham (1-1) had trainer Co Adriaanse hem nog gepasseerd. Willem Janssen, tot nu toe steeds eerste keus, begon op de bank. Ook Dwighti Tiendalli werd gepasseerd. Op zijn plaats speelt Bart Buysse. Roberto Rosales is opnieuw basisspeler.

Fotoreportage FC Twente-ADO Den Haag (5-2)

[nggallery id=265]

Eerste helft FC Twente - Ado Den Haag

Zoals al aangegeven benutte Lex Immers een penalty, nadat Leroy Fer dezelfde Immers aan zijn shirt had getrokken. 2 minuten later maakte Marc Janko zijn zevende van het seizoen. 7 keer gescoord in de eerste zes duels van het seizoen, een gedeeld clubrecord. Alleen Dick van Dijk scoorde ook zeven goals in de eerste zes Eredivisieduels (1967/1968). Het bleef echter 1-1 in de eerste helft van de wedstrijd.

FC Twente won slechts één van van de laatste vier eredivisieduels waarin de stand gelijk was bij rust, dus werd het tijd hier eens een positief resltaat tegenover te stellen. In de 55e minuut appelleerde FC Twente voor hands, maar kreeg geen strafschop. Uit de beelden blijkt echter dat Horvath de bal met de hand raakt. Vraag is alleen op het opzettelijk is. In de 56e minuut kopt Douglas de 2-1 binnen na een fraaie voorzet van rechts. Marc Janko wordt gewisselt en Willem Janssen komt erin. Luuk de Jong verhuist naar de spits.

3-1. voor FC Twente door Luuk de Jong die scoorde na slecht uitverdedigen van ADO, Fer onderschept de bal en passt slim op De Jong die kan scoren. 5 minuten later is er een Combinatie tussen Wesley en John Verhoek, de eerste geeft voor en zijn broer kopt in en brengt de spanning, met de 3-2 tussenstand, weer terug. Echter niet lang want in dezelfde minuut rondt Bajrami knap af na een mooie uittrap van doelman Michailov. Douglas verzuimt nog te scoren, stond echter wel kompleet vrij voor ADO-keeper Coutinho maar hij produceerde een rollertje. De belangrijke,de 5-2, voor FC Twente kwam van het hoofd van Luuk de Jong die raak kopte uit een voorzet van Rosales die zijn derde assist van de middag afleverde. Hiermee staat FC Twente boven AZ Alkmaar op de ranglijst van de Eredivisie. De volgende wedstrijd is tegen Ajax Amsterdam.

Westrijdfoto's FC Twente - ADO Den Haag 5-2

[nggallery id=264]

Wedstrijdstatistieken: FC Twente - ADO

FC Twente - ADO Den Haag 4-2, 0-1 Lex Immers (14), 1-1 Janko (16), 2-1 Douglas (56), 3-1 Luuk de Jong (72), 3-2 John Verhoek (77), 4-2 Emir Bajrami (77), 5-2 Luuk de Jong (91)

Scheidsrechter: Serge Gumienny (Bel), Geel: Leroy Fer , Toeschouwers: 23.000

FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Brama, Fer, Rosales, De Jong, Janko, John.
Wisselspelers: Marsman, Landzaat, Bajrami, Berghuis, Janssen, Leugers, Tiendalli.

ADO Den Haag:Coutinho, Ammi, Leeuwin, W. Verhoek, Immers, J. Verhoek, Toornstra, Radosavljevic, Luksik, Horváth, Vicento.