Eerste elftal

FC Twente doet zichzelf tekort tegen Tweede Bundesligist

FC Twente verblijft deze week in het Spaanse San Pedro del Pinatar en speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Erzgebirge Aue, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Het was een oefenwedstrijd van twee helften van elk zestig minuten. De wedstrijd eindigde door doelpunten van Simon Handle en Fredrik Jensen in 1-1.

Nieuwkomer Oussama Assaidi maakte in het zonovergoten Spanje zijn eerste speelminuten voor FC Twente en in de beginfase was de vleugelaanvaller ook enkele malen dreigend op de flanken. Zowel hij als Klich en Yeboah waren dichtbij om de score namens de Tukkers te openen. Ook de Duitsers waren dichtbij een treffer, maar Marsman zag een poging van Aue naast gaan.

In de tweede helft verscheen er een heel nieuw FC Twente-team op het veld en het was Aue dat halverwege de tweede helft op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Handle. In de 110de minuut was het Fredrik Jensen met de gelijkmaker namens de de ploeg van trainer René Hake. Dit was tevens de eindstand: 1-1. Al met al had er meer ingezeten voor FC Twente, maar het niet benutten van enkele kansen brak de ploeg uiteindelijk op.

[google]Deze oefenwedstrijd betekende voor FC Twente de afsluiting van het trainingskamp in Spanje. Zondagmorgen reist de ploeg terug naar Nederland, waarna het dinsdag verder gaat met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Volgende week zondag (15 januari) wacht voor René Hake en zijn mannen de uitwedstrijd in de GelreDome tegen Vitesse.

FC Twente – FC Erzgebirge Aue 1-1 (0-0)

Opstelling FC Twente 1e helft: Marsman, Van der Lely (30′ Andersen), Thesker, Bijen, Trajkovski, Van der Heyden, Klich, Celina, Assaidi (30′ Ter Avest), Ünal, Yeboah.

Opstelling FC Twente 2e helft: Drommel, Ter Avest (90′ Roemeratoe), Andersen (90′ R. Jensen), Katsikas, vd Lely (90′ Schmidt), Holscher, Vankan (105′ George), George (90′ Grootenhuis), Oosterwijk, F. Jensen, Seys.