Connect with us

FC Twente Nieuws

FC Twente gaat hypotheek Grolsch Veste herfinancieren

Published

on

FC Twente wil de hypotheek van de Grolsch veste gaan herfinancieren. Hierdoor zou de hypotheeklast met 12 miljoen Euro verlaagd worden waardoor ook de jaarlijkse aflossing wordt verlaagd. Hierdoor komt er op jaarbasis twee tot drie miljoen Euro extra vrij dat "in het voetbalbedrijf kan vloeien", aldus FC Twente voorzitter Joop Munsterman tegenover de Tubantia. Na een aantal jaren van euforie moet de club een pas op de plaats maken. Er is ondanks de verkoop van Fer nagenoeg geen geld om te investeren in de spelersgroep. Hiervoor zal eerst Chadli moeten worden verkocht. Hoe anders was het afgelopen zomer toen de miljoenen de deur uitvlogen voor onder andere Tadic en Castaignos. Er werd voor ongeveer 20 miljoen euro gekocht en voor 25 miljoen verkocht. "Vorig jaar koch­ten we Dusan Tadic en Andreas Bjelland, en waren we blij dat we het allemaal al zo vroeg voor el­kaar hadden. We waren ervan overtuigd dat Chadli en Douglas zouden gaan. Toen hebben we wel even in de rats gezeten, want die twee gingen niet. Dat durven we nu niet meer."

Doel is nu om van FC Twente stabiel in de Nederlandse top 5 te krijgen. Dit was eerst top 4 maar nu heeft ook Vitesse zich gemeld bij de top van de Nederlandse competitie. Van de top 5 heeft FC Twente samen met Feyenoord het minst te besteden. "Feit is dat we nu de te­ring naar de nering moeten zet­ten. We hebben de afgelopen ja­ren veel uitgegeven, dat kan nu niet meer. En als mensen denken dat het anders moet, dan moeten ze het zelf doen", bijt de voorzitter van zich af.

Win 2 wedstrijdkaartjes of het shirt van FC Twente!

Doe jij al mee in de verloting van 2 wedstrijdkaarten van FC Twente tegen Ajax, PSV of Feyenoord en een shirt van FC Twente? Deelnemen is heel erg eenvoudig. Like ons op onze Facebookpagina. Volg je ons al? Deel & Like dan DIT bericht op onze Facebookpagina en ook jij doet mee in de verloting. De actie loopt tot maandag 22 juli.

26 Comments

26 Comments

 1. Freek

  16 juli 2013 at 18:16

  Het in- en verkoopbeleid van spelers bij Twente de afgelopen jaren is echt verschrikkelijk. Toptalenten als Ruiz, John, De Jong, Janko, Nkufo & Janssen laten vertrekken voor redelijk wat geld, en voor veel minder geld matige spelers a la niveau Castaignos ervoor terugkopen.

  Als ze het seizoen na het kampioenschap een beetje slimmer hadden verkocht en gekocht, dan stond er nu een creatief, defensief sterk elftal met nog een aantal redelijke wissels. En dan bedoel ik dus geen Boyata op huurbasis van Manchester City die een defensief inzicht van een komkommer heeft.

  Het blijft zonde, er was zeker potentie om nu anno 2013 titelkandidaat nummer 1 te zijn. Helaas kunnen wij hier als supporter niks aan doen en is het afwachten geblazen, we moeten maar hopen op zo veel mogelijk meevallers en een béétje meer logisch nadenken van Joop Munsterman en de rest van het beleid.
  Als je de opbrengsten van de toptransfers afgelopen jaar, het geld dat er nog was (en dat was er!), min de kosten doet… zonder ook maar een rekensom te maken blijft er dan meer als zat over. Helaas zien we dit nooit terug in de aankopen van spelers.

  • Ben

   25 juli 2013 at 15:03

   Die zitten in de aflossing van het stadion. Lees het stuk dan goed. Voor de lange termijn is dat veel en veel beter

 2. Nazario Brummer-Alba

  16 juli 2013 at 11:31

  Herfinancieeren zetten ze niet zomaar op de agende denk ik , en als het de lasten na beneden trekt , dan ben je een achterlijke als je dat niet doet , vooral binnen een miljoenen business.Paar miljoen extra overschot overhouden zoals Munterman becijferd is dan winst wat je pakt , goede agenda punt dus.

 3. Nazario Brummer-Alba

  16 juli 2013 at 11:29

  top 5 is toch geen structurele top? van Twente een structurele topclub maken is elk jaar vol voor het kampioenschap gaan , of in ieder geval minimaal voor champions league kwalificatie gaan , eerste of tweede plek is top binnen Nederland in de eredivisie vind ik.vierde of vijfde plek is de ouwe vertrouwde subtop nastreven

  • TwenteBilly

   16 juli 2013 at 11:57

   Denk dat je kijkend naar de financiën en het huidige materiaal niet meer mag verwachten dan de top 5.

 4. Ton Wolf

  16 juli 2013 at 11:18

  Of worden de kosten behorend bij de herfinanciering van het stadion gerealiseerd met liquiditeiten uit opbrengsten van spelers.Kan mij niet voorstellen dat de herfinanciering zonder forse eenmalige kosten gaat.

 5. Jordi Mulder

  16 juli 2013 at 11:05

  Chadli ging niet, maar ons grootste talent (ola) ging zeker voor een appel en een ei naar Portugal. Wat een verhaal weer

 6. Twente Supporter

  16 juli 2013 at 10:27

  Als ik het goed lees staat er dat de hypotheeklast met 12 miljoen verminderd wordt. Dat is toch fantastisch nieuws voor de financiele situatie van de club op de lange termijn. Joop kiest wederom voor beleid in plaats van de waan van de dag (waar hij in de voorgaande jaren voor koos). Ondanks alle druk van, met alle respect, kortzichtige supporters. Petje af voor Joop!!
  Klinkt goed dit nieuws en nou hopen dat Chadli snel verkocht wordt voor een mooi bedrag zodat we snel de broodnodige versterkingen kunnen ophalen.

 7. Ronny Schoemaker

  16 juli 2013 at 09:50

  Nou, Jannet Winterberg. Ga er maar zitten. Eens kijken wat je er van bakt…

 8. eagletukker

  16 juli 2013 at 09:47

  Nu lees ik niet voor het eerst bij Fc Twente.nu commentaar van de individuele journalist/stukjesschrijver over wat Joop zou moeten doen. Wellicht moet hij/zij dan ook opschrijven wat hij gevraagd/gezegd heeft voordat deze opmerking kwam. En ja Joop moet dit soort dingen niet zeggen. En ja dit levert bij mij ook vragen op maar ook over de kwaliteit van deze site. En Joop heeft veel over zich heen gehad de laatste tijd en wat ik hoorde is 90% emotie of zeer slechte humor(Ten voorde van de Tubantia dat hij zou lijken op de voorlichter van Saddam Hoessein). Ik zou mijn geduld ook een keer kwijtraken. En het idee op zich lijkt mij niet verkeerd herfinanciering van de GV. Ik vraag mij alleen dan af waarom het niet eerder is gebeurd.

  • evb

   16 juli 2013 at 10:42

   Joop heeft de afgelopen jaar wanbeleid gevoerd. Hij zou hier op afgerekend moeten worden wa t hij heeft gezegd dat bij een verkoop van Fer of Chadli. Fc twente de markt op kon . Dus heeft hij de supporters in de zeik geno.en. Dit waarschijnlijk om de jaarkaarten te verkopen om zo het publiek tevreden te houden . Hoe noemt men dit? Juist ja valse voorlichting. Joop maak aub pas op de plaats je bent doorgeslagen en hoe kun je dan gvd je zelf nog meer in de schuld gaan zetten met bouw van staxion in Hengelo? Nee had veel respect.voor je maar dat is over!!!!!!!!!!!!

  • eagletukker

   16 juli 2013 at 12:12

   Dit is dus precies de emotie waar ik het over heb. Ken je het verhaal Ronald de Boer, die verkopen wij niet/nooit (management FCT in die tijd) dag later Ronald weg en wij kregen een stuk Mars. M.a.w. dit is van alle tijden. En kon Twente de markt op bij de verkoop van Fer of!! Chadli of was het een en en verhaal? Wellicht is er voor Fer niet genoeg gevangen of is het weer in termijnen? Weet jij veel? En waar wil je de voorzitter dan precies op afrekenen? Het geklets wat hij inderdaad soms doet in de pers (welke voorzitter doet dat niet?), de stand op de ranglijst, de begroting? En hoezo respect? Wat is voor jouw respect? Dat Joop wat minder kletst in de pers of dat hij voor zover mogelijk toch nog eens wat kan zeggen. Dat hij alle ins en outs op straat gooit, is dat handig? Ik zal het je zeggen ik zou het niet weten. Maar ik denk jij ook niet. Dit stuk gaat over herfinanciering. Goed plan zou ik zeggen. En Joop die uithaalt op emotie die jij nu laat zien. Niet handig. En dat haal jij het stadion in Hengelo erbij. Weet jij hoe dat gefinancierd gaat worden? Laat het ons weten. Gaat dat uberhaupt wel door? Inderdaad als jij het zo goed weet.

  • eagletukker

   16 juli 2013 at 15:55

   Bejubelen hoeft ook niet na twee jaar sportief niet presteren. Er zijn ook door Joop fouten gemaakt. Maar een hoop posters op bijvoorbeeld Fctwente.net willen wel een dwangbuis voor je kopen als je achter Munsterman blijft staan. Op deze site zit een redacteur stelselmatig vervelende opmerkingen te maken over Joop. En dat vind ik triest want je hebt gelijk. Welke voorzitter is het gelukt om de begroting zo omhoog te krikken?

  • TwenteInsite

   16 juli 2013 at 16:47

   Quote “Op deze site zit een redacteur stelselmatig vervelende opmerkingen te maken over Joop.”

   Zou je voor mij wat voorbeelden kunnen noemen? Hier is mij niets van bekend en zover ik weet heeft niemand binnen onze redactie het gemikt op onze voorzitter.

   Wellicht verwar je een redactielid met een bron waar wij het nieuws vandaan halen?

  • TwenteInsite

   16 juli 2013 at 18:01

   En weer trek je oude koeien uit de sloot. Dacht dat we hier genoeg aandacht aan hadden besteed. Ik ga hier dan ook niet nogmaals op in.

   En daarbij een column plaatsen heeft niets te maken met hetgeen geïnsinueerd door EagleTukker: Quote “Op deze site zit een redacteur stelselmatig vervelende opmerkingen te maken over Joop.”

  • eagletukker

   3 augustus 2013 at 18:28

   De volgende keer zal ik het gelijk melden. Bij de artikelen van deze week heb ik het in ieder geval niet meer gezien. Wellicht heeft iemand al zijn conclusies getrokken n.a.v. mijn opmerkingen, of was het inderdaad overgenomen van andere sites. En ik heb het trouwens een keer letterlijk onder een artikel gezet waar het gebeurde. En ik had het twee keer eerder gezien. Stelselmatig is dan misschien wat overdreven maar je dan ook in kunnen grijpen bij het verhaal waar ik het eronder heb gezet. In plaats van achteraf om bewijzen gaan vragen terwijl je het zelf ook eerder had kunnen zien.

  • TwenteInsite

   4 augustus 2013 at 16:12

   Ik vraag het netjes, maar blijkbaar wil je geen moeite doen concrete voorbeelden te noemen. Valt me wat tegen aangezien je zelf de discussie bent gestart.

   Zoals al eerder gezegd, niemand binnen de redactie heeft wat tegen de voorzitter. Als dit wel zo was dat had ik dat ook gemeld. Ieder zijn of haar mening en dat wil ik graag zo houden.

  • evb

   17 juli 2013 at 09:46

   Dan moet Joop niet zijn grote muil open trekken dat eerst Fer of Chadli verkocht moeten worden om spelers aan te trekken. Nu lult hij weer dat er gaten opgevuld moeten worden van het geld van Fer? Waarom zegt hij dat niet van te voren ? Ons blij maken van he he fer weg kunnen we eindelijk spelers gaan aantrekken dus we zijn voorgelogen dkor Joop. En dat neem ik hem zeer kwalijk , ach Joop als alle jaarkaarten maar verkocht werden he dan was het voor jou al ok . En nu kom je met deze stronterij aan zetten , met het geld van Fer gaten dichten , riekt naar bedrog omdat je eerst riep dat het in de selectie zou worden geinstalleerd . Nee afgetroefd door allerlei clubs als AZ waar overigens een goed beleid wordt gevoerd. En dan een club als Roda jc die gast van Utrecht weet vast te leggen en niet voor Fc Twente kiest zegt genoeg . Joop met alle tespect maar voel me echt door je in de zeik genimen, heroverweeg je positie binnen de club . Doe alleen het zakelijke en laat het technische beleid aan ken ers over. En neem je supporters niet in de zeik met loze uitspraken want dat doe je nu. En leg Chadli gewoon een deadline op of zit je stiekum te wachten dat hij op een van de laatste dagen van transfermarkt vertrekt en te laat bent om spelers aan ku t trekken en zo genoeg geld heb om een gedeelte van dat stadiionnetje te bouwen ? Ik hoop het niet want als je nie investeert

  • Eric Bakker

   17 juli 2013 at 12:53

   Helemaal mee eens. Bovendien stel het extreme geval dat Chadli en ook Rosales niet verkocht worden en alleen Mihaylov vertrekt, dan loont het zich misschien eens te kijken hoezeer wij tot dusverre verzwakt zijn tov de ploeg die het vorige seizoen na 18 wedstrijden gedeeld bovenaan stond. Dan is het Marsman/Stevens voor Mihaylov en Bjelland voor Douglas (en dat was vorig jaar al gepland). Fer speelde het grootste deel van die periode niet. En we hebben het afgelopen jaar een aantal jeugdspelers door zien komen naar de 1e selectie. En dan kwamen er nog een paar met flink wat wedstrijden in de benen terug van een huurperiode. En waarom kunnen enkele van die jongens niet dezelfde ontwikkeling doormaken als bv Chadli, die uiteindelijk in 2010 als speler voor de breedte van de selectie van AGOVV kwam.

  • TwenteBilly

   17 juli 2013 at 15:08

   Bjelland is niet gehaald als opvolger van Douglas. Hij werd gehaald voor naast Douglas, als vervanger van Wisgerhof.

  • Eric Bakker

   17 juli 2013 at 16:05

   ONZINGa maar terug in het archief. Bjelland werd in januari 2012 al gecontracteerd met het oog op een mogelijk vertrek van Douglas. Er werd zelfs gespeculeerd dat Twente hem direct ging halen als Douglas voor 31 januari 2012 zou vertrekken.

  • evb

   18 juli 2013 at 13:50

   Nee ik moet niet beter lezen voor alle duidelijkheid heeft Joop zelf geroepen dat er bij een transfer van Fer of Chadli , Fc Twente de transfermarkt op zou gaan dat heeft hij letterlijk gezegd. En nu loopt hij gaatjes te vullen ? Ik vind dit puur bedrog naar supporters toe , heeft hij zeker gezegd om de laatste jaarkaarten te verkopen bah misselijk makende misleiding. Novmaal hij hedft zelf vezegd bij verkoop van Fer of hadli gaan we de markt op. Belofte maakt s huld Joop . Ik hoop dat ik duidelijk voor je ben geweest KOPSTERK!!!!!!!!!,!

 9. Gert Stalknecht

  16 juli 2013 at 09:31

  Piero Marras

 10. TwenteBilly

  16 juli 2013 at 09:30

  “En als mensen denken dat het anders moet, dan moeten ze het zelf doen”

  Rare uitspraak van onze voorzitter. Hij gaf een maand geleden zelf aan bijna zelfmoord te hebben gepleegd door teveel te investeren, en nu is hij geïrriteerd door de reactie van het publiek?

  En Joop, waarom kan het geld van Fer niet worden geïnvesteerd? Hoeveel gaten moeten er dit jaar worden gevuld? En wat zijn dit voor gaten? Dit hele stuk wekt weer vele vragen op.

  • TwenteBilly

   16 juli 2013 at 11:27

   Bijna harakiri, zo noemde Munsterman het in een uitgebreid interview in de Tubantia. Baarde me toen al zorgen. Dit jaar zijn er dus weer gaten die gedicht moeten worden met transfergeld. Jij bent dan toch ook wel nieuwsgierig welke dit zijn en hoe deze zijn ontstaan?

   Alle lof voor wat Joop heeft gedaan maar een kritische noot moet ook kunnen in een situatie als deze. Zou altijd moeten kunnen zelfs, als het maar gefundeerd is.

  • henkie

   17 juli 2013 at 13:04

   Uit wat ik zo heb gelezen, is het vooral het gat dat is ontstaan toen Douglas en Chadli tegen de verwachting in niet vertrokken, en Twente Bjelland en Tadic al gehaald had en dus een heel seizoen met dubbele loonlasten heeft gezeten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

supporters-heracles-rode-fakkels-2021 supporters-heracles-rode-fakkels-2021
Eerste elftal2 uur ago

Rode fakkels bij Heracles werkt op lachspieren Twente-supporters

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Heracles en FC Twente waren beide supportersgroepen aanwezig rondom het stadion. De spelersbus van FC...

wieke-kapteinsterre-kroezen-fc-twente-vrouwen-2021 wieke-kapteinsterre-kroezen-fc-twente-vrouwen-2021
BREAKING4 uur ago

Kaptein en Kroezen tekenen tweejarig contract bij FC Twente Vrouwen

Twee speelsters van de beloften van FC Twente Vrouwen sluiten volgend seizoen aan bij de eerste selectie. Het betreft Wieke...

serdar-gozubuyuk-scheidsrechter-knvb serdar-gozubuyuk-scheidsrechter-knvb
Eerste elftal5 uur ago

Gözübüyük fluit FC Twente – Willem II, en dat lijkt gunstig voor de Tukkers

Aankomende zaterdag staat voor FC Twente de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Willem II op het programma. De wedstrijd zal om 18:45...

vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020 vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020
Eerste elftal5 uur ago

Arts Cerny tevreden: ‘Hij is over een jaar weer de oude’

Vanaf dinsdag mogen jongeren tot 27 jaar weer in groepsverband trainen. Het is één van de versoepelingen die wordt doorgevoerd...

menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021 menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021
Eerste elftal5 uur ago

Samenvatting Heracles – FC Twente seizoen 2020-2021 (2-2)

Zaterdagavond stond de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente op het programma. Het was de eerste keer in bijna...

danilo-zerrouki-heracles-twente-erve-asito-2020-2021 danilo-zerrouki-heracles-twente-erve-asito-2020-2021
Eerste elftal8 uur ago

Danilo riep spelersgroep tevergeefs bijeen: “Dit is emotie”

De wedstrijd tussen Heracles en FC Twente werd in de diverse media flink opgedikt, maar eindigde zaterdag toch wel teleurstellend....

kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021 kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal8 uur ago

De cijfers: Twee onvoldoendes na teleurstellende Twentse derby

Afgelopen zaterdag viel er weinig te genieten tijdens de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente. Er werd wel vier...

FC Twente Nieuws1 dag ago

FC Twente Vrouwen na strafschoppen naar de finale van de Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan in de Eredivisie Cup. De ploeg van scheidend trainer Tommy Stroot nam...

danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021 danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021
FC Twente Nieuws1 dag ago

Danilo boos na onbevredigende 2-2 tegen Heracles Almelo

Danilo Pereira da Silva scoorde in de Twentse derby eindelijk weer eens een veldgoal namens FC Twente. De Braziliaan was...

Eerste elftal1 dag ago

Narsingh is op dreef en levert in drie wedstrijden op rij een assist

Op 14 januari 2021 kreeg FC Twente een harde klap te verwerken. Sterspeler Vaclav Cerny raakte in de wedstrijd tegen...

Advertisement