Nieuws

FC Twente - Heracles (2-3) 2011-2012

FC Twente - Heracles (2-3) 2011-2012

Heracles Almelo heeft vrijdagavond voor een daverende verrassing gezorgd door te winnen bij FC Twente. In de Veste werd het in de Twentse derby 3-2 voor het elftal van trainer Peter Bosz. Het was de eerste competitiezege sinds 1985 van Heracles in Enschede.

Na een aardige eerste helft leidde Heracles met 1-0. Dat was opvallend. FC Twente was meer in balbezit en kreeg verreweg de meeste kansen. Het ontbrak het elftal van Steve McClaren aan effectiviteit.

Na ruim een half uur scoorde Everton op fraaie wijze. De Braziliaan kopte een afgemeten voorzet van Samuel Armenteros achter doelman Nikolai Michailov. Het was eigenlijk de eerste keer dat de formatie van trainer Peter Bosz echt dreigend was.

Aan de andere kant werden kopballen van Leroy Fer en Luuk de Jong onschadelijk gemaakt door Remko Pasveer, de man in het Almelose doel. Na terugleggen van De Jong knalde Nacer Chadli op de lat. Dat gebeurde allemaal in het eerste half uur, voor de treffer van Heracles.
Na de hervattng had de thuisclub moeite de tegenstander onder druk te zetten. Vaak slaagde Heracles er in FC Twente ver van het doel te houden. Na een uur was er een kopkans voor De Jong, die Pasveer op zijn weg vond. De doelman redde knap bij een schot van Janssen. Aan de andere kant redde Michailov maar net bij een inzet van Everton.

In de 68e minuut zette McClaren met Glynor Plet een extra spits in, voor Wout Brama. Plet was de eerste seizoenshelft nog aanvaller bij Heracles. Onlangs werd hij overgenomen door FC Twente. Hij debuteerde tegen zijn oude club.

Iets meer dan een kwartier voor het einde werd het gelijk. De Jong scoorde na een pass van Chadli. De aanvaller, definitief centrale spits sinds de komst van McClaren, scoorde tot nu toe in alle (drie) de wedstrijden sinds de winterstop.

Heracles herstelde zich van de tegenslag. Blunders in de Twentse defensie leidden tot treffers van Darl Douglas en opnieuw Everton. De Jong zorgde in de extra tijd voor de 2-3, verder kwam Twente niet.

Statistieken:
0-1 Everton (32)
1-1 De Jong (73)
1-2 Douglas (81)
1-3 Everton (83)
2-3 De Jong (90+3)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Breukers, Plet, Van der Linden, Looms

FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama (Plet/68), Chadli, Fer (J.John/85), Janssen, De Jong, O.John.

Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Duarte, Overtoom, Douglas (Van Mieghem/90), Armenteros, Everton (Gouriye/88).

Interview Douglas

McClaren: "test niet gehaald"

Wisgerhof: "Werken aan mentaliteit"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties