FC Twente houdt punt over aan knotsgekke wedstrijd tegen RKC

FC Twente is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen in de eredivisie. De ploeg speelde met 3-3 gelijk tegen de Waalwijkers. Met name de blessuretijd was spectaculair te noemen waarin FC Twente op voorsprong kwam, maar de wedstrijd nog bijna verloor.

Er was weinig spektakel in de eerste helft. FC Twente had het lastig in balbezit en het lukte de ploeg niet het tempo echt te verhogen. Dit was mede de verdienste van RKC dat goed stond gepositioneerd. Het duurde tot de 19e minuut voordat FC Twente voor het eerst op doel wist te schieten. Het was Espinosa die van vlak buiten de 16 meter op doel schoot, maar dit leverde geen problemen op voor de goalie van RKC.

In de 24e minuut was het RKC dat toch wel verrassend op voorsprong wist te komen. Na vlot combinatiespel kwam de ploeg met 5 tegen 2 te staan en faalde niet. FC Twente ging direct op zoek naar de gelijkmaker, maar wist geen vuist te maken. Toch was daar in de 36e minuut bijna de gelijkmaker. De RKC goalie bokste de vrije trap van Aitor op zijn medespeler waarna de bal bijna in eigen doel verdween. Helaas voor FC Twente ging de bal naast het doel. Het leverde FC Twente de eerste corner op van het seizoen.

Zo'n vijf minuten voor tijd besloot FC Twente de druk extra op te voeren en dat leverde enkele hachelijke situaties op. Toch bleef het bij de 1-0 van RKC. Kijkend naar het aantal kansen en corners een terechte ruststand.

Tweede helft

Ondanks de matige eerste helft besloot Garcia de tweede helft te starten met dezelfde 11 spelers. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en dat leverde als snel twee grote kansen op voor Haris Vuckic. In de 50e minuut werd hij gestuurd door Aitor, maar zijn inzet ging via de verdediging naast. Drie minuten later wederom een grote kans voor de Sloveen, maar deze keer raakte hij de bal niet goed met zijn hoofd. In de 62e minuut kwam FC Twente goed weg toen Maatsen vrij in kon koppen. Hij wist de bal echter niet te plaatsen en kopte deze in de handen van Drommel. Twee minuten later was het toch FC Twente dat de gelijkmaker scoorde. Op aangeven van nieuweling Verdonk scoorde Vuckic uit een lastige hoek de 1-1. Garcia besloot ook direct zijn eerste wissel toe te passen en bracht Zekhnini voor de tegenvallende Nakamura.

In de 70e minuut was het Zekhnini die FC Twente op 2-1 leek te zetten, maar zijn inzet werd afgekeurd wegens buitenspel van zijn teamgenoot Vuckic. Een juiste beslissing van de grensrechter. FC Twente liet zich er niet door van de wijs brengen en ging door met de jacht op de overwinning. Totaal tegen de verhouding in was het niet FC Twente maar RKC dat de 2-1 scoorde. Van Weert glipte langs Verdonk en schoot de bal knap langs de kansloze Drommel. Garcia besloot direct zijn tweede wissel te gebruiken. Spits Berggreen werd ingebracht voor middenvelder Selahi. Al binnen een minuut kreeg hij zijn eerste kans, maar de inzet was te slap om de doelman van RKC te verrassen.

Met nog vijf minuten op de klok voorkom Drommel dat RKC de 3-1 scoorde. In een uiterste poging wist hij de inzet met zijn voet te pareren. In de 88e minuut besloot Garcia alles of niets te gaan spelen door Boere in te brengen voor Roemeratoe. De opzet slaagde want in de 90e minuut scoorde Vuckic zijn tweede en zette de stand op 2-2. En dit was nog niet alles want in de 92e minuut was het Zekhnini die op schitterende wijze op 3-2. Helaas was het RKC dat niet op gaf en door slecht ingrijpen van Bijen de 3-3 kon scoren. In de slotminuut van de blessuretijd redde Drommel zijn ploeg door de inzet van Mulder te toucheren waardoor deze de paal raakte.